Druhá část však bude zřejmě těžší, Duklu čeká dvakrát výjezd ven, doma pak hostí Karlovy Vary, které byly pasovány na největšího favorita.

„My jsme si ale dokázali, že nemusíme mít strach z nikoho. Naopak, věříme si na každého soupeře," tvrdí jihlavský forvard Adam Zeman, který třetí barážový duel s Českými Budějovicemi rozhodl precizně provedeným nájezdem. „Trefil jsem to tam, kam jsem chtěl."

Zeman si je naprosto vědom faktu, že jeho tým se bude muset o úspěch prát v každém zápase až do poslední vteřiny. „V baráži je každý bod strašně super a my jsme rádi, že jsme dva body proti Motoru urvali," dodal.

S Jihočechy Dukla vůbec poprvé v sezoně prohrávala, ale i popáté v řadě dokázala zvítězit. Že to byla výhra zatím nejcennější, to je nasnadě. „Asi to prostě už muselo někdy přijít, ale naštěstí jsme to otočili a jsme za to hrozně rádi," ulevil si další hrdina zápasu David Kajínek.

Právě jeho střela sekundu před koncem přesilovku poslala zápas do prodloužení. „Puk ke mně nějak vyplaval do středu. Najel jsem si a napálil to tam. Naštěstí to prolétlo do branky, i když do střely ještě skákali dva útočníci soupeře," dodal šťastný střelec.

Jen tak dál. Jihlavští hokejisté pod vedením svého kapitána Tomáše Čachotského vyhráli i ve třetím barážovém utkání a po čtvrtině baráže jsou usazeni na čele tabulky.
OBRAZEM: Dukla dál kráčí za svým snem, ve třetím kole zdolala i Motor

Už dnes se na jihu Čech chystá odveta. Jedno je jisté, do ní nezasáhne už gólman Jakub Škarek, jenž podal v neděli skvělý výkon. „Kuba měl spoustu těžkých zákroků, které zvládl, protože soupeř mohl jít do vedení už dříve. Teď už se vrací ale k národnímu týmu a my mu přejeme, aby se mu dařilo," uvedl jihlavský trenér Petr Vlk.

Výkony obou brankářů ocenil i jeho protějšek Antonín Stavjaňa. „Byli výborní, ale když padne tak málo gólů, tak to není ani tolik vizitka brankářů jako střelců. Pokud chtějí naši hráči pomýšlet na extraligu, tak by měli nějaké velké šance proměnit, i když proti nim stojí výborný gólman."