Velkou ránou pro Třebíčské je i zranění kapitána Davida Dolníčka, na jehož pozici prvního centra nastoupil devatenáctiletý Adam Raška. Hvězdný první útok tak ztrácí na svém lesku. I v Kadani bylo k vidění spíše opatrné utkání, v němž se čekalo na chybu. „Zápas měl opatrný začátek. Chtěli jsme hrát koncentrovaně s nasazením a neinkasovat, to se nám v první třetině podařilo. Potom už to bylo kdo s koho," poznamenal k taktice svého týmu kouč Kadaně Jaroslav Beck. Byla to však Horácká Slavia, které se podařilo otevřít skóre utkání.

Právě chyby v defenzivě, na kterou se čekalo celou úvodní dvacetiminutovku, využil nejaktivnější třebíčský útočník Tomáš Vondráček a překonal domácího brankáře. Strmeň poté zlikvidoval nadějný Bilčíkův pokus a zavelel tak k obratu. Přesilovou hru kadaňští hokejisté využít ještě nedokázali, poté se však k Charouskovi odrazila střela Hammerbauera a z Čiliaka se stal divák vyrovnáno.

Po faulu Lukáše Havla měli domácí další příležitost přesilové hry, kterou tentokrát již využít dokázali. Dvacet vteřin před druhou sirénou se trefil Raučuk. „Neodehráli jsme špatný zápas. Nevyšlo nám posledních sedm minut ve druhé třetině, kdy jsme inkasovali dva góly, a Kadaň se dostala vedení. Na to jsme doplatili a z Kadaně si odvážíme nulu," zalitoval po utkání Mička nevydařené pasáže v závěru druhé třetiny.

V třetí třetině se Třebíč snažila o vyrovnání, ale obrana Kadaně fungovala na jedničku. „Domácí mají dobře zorganizovanou obranu, takže si to Kadaň pohlídala. My jsme tam moc šancí neměli, dali jsme tam jednu tyčku a závar ke konci třetiny," vzpomínal Mička na pár okamžiků, kdy byla Třebíč blízko vyrovnání. Právě tyč Vondráčka byla tím nejzajímavějším, co se ve třetím dějství stalo.

Horácká Slavia si tak připsala druhou prohru v řadě, a pokud se bude chtít udržet v čele prvoligové tabulky, bude muset probudit své spící střelce. S jednou brankou se totiž vyhrává těžce. Naopak Kadaň po senzační výhře v Jihlavě si připsala další cenný vysočinský skalp.

Na chvilku druzí

Jihlavští právě po selhání s Kadaní slibovali, že se pokusí v Mostě získat zpět doma ztracené body. A jak slíbili, tak učinili. Už po první třetině měli luxusní náskok (5:1), v dalším průběhu zápasu jej dokonce zdvojnásobili! „V útočném pásmu jsme byli hodně silní," těšilo trenéra Petra Vlka.

Ještě vyšší výhru znemožnila Dukle nedisciplinovanost jejích hráčů. Přestože hru jasně zcela jasně ovládali, měli více vyloučených než domácí a třikrát v početní nevýhodě inkasovali. „Čím více narůstalo skóre v náš prospěch, tím více bylo v naší hře lehkovážnosti," vytýkal hráčům Vlk.

Dukla je po sobotních brankových hodech nejlépe střílejícím týmem soutěže a vyšvihla se na druhou příčku prvoligové tabulky. Z ní ji však už večer sesadí minimálně jeden ze severočeských klubů. V Kadani se totiž dohrává utkání prvního kola, ve kterém domácí přivítají Piráty z Chomutova.

LUKÁŠ ZELENÝ, KAREL LÍBAL