To byl zápas! Derby mezi Třebíčí a Havlíčkovým Brodem muselo potěšit každého hokejového fanouška. Dramatické utkání se nakonec rozhodovalo až v prodloužení, ve kterém vystřelil Rebelům vítězství 6:5 obránce Tomáš Protivný.

Úvod patřil jednoznačně hostům. Ti chtěli odčinit sobotní vysokou porážku s Jihlavou, což se jim také v první třetině dařilo. Už ve 13. minutě vedli po zásazích Vondráčka a Havla o dvě branky. „My jsme začali špatně od prvního vhazování. Soupeř měl do 4. minuty tři šance a od toho se odvíjel zápas. Nakonec jsme inkasovali dva góly, sice jsme dali gól na 2:1, ale pořád se mi zdálo, že nám to nefunguje tak, jak bychom si přáli a jak bychom chtěli," nebyl spokojen domácí kouč Kamil Pokorný.

Druhá dvacetiminutovka přinesla na obou stranách po jedné brance, největší drama si ale oba týmy schovaly až do třetí části. Třebíčskou snahu o vyrovnání dokonale uťal hned na jejím začátku Polodna a po Havlově brance na 5:2 to vypadalo, že je rozhodnuto. Až do 57. minuty si Rebelové v poklidu hlídali své vedení, pak se ale začaly dít věci. „Dali jsme gól, najednou jsme ožili, ožili diváci. Prostě takový je hokej," těšilo Pokorného, že se jeho tým po brankách Dočekala a Kauta vrátil zpět do hry.

Pochopitelné úplně jinak vnímal závěr zápasu brodský kouč Jiří Rech. „Bylo to z naší strany moc profesorské. Místo abychom puky nahazovali, zavřeli střední pásmo a čekali na domácí, tak jsme si dávali zbytečné nahrávky dozadu, za což jsme byli potrestáni dvěma góly," zlobil se.

Třebíč se hnala za vyrovnáním, odvolala brankáře a do karet jí nahrálo i vyloučení hostujícího Vondráčka. Nabídnutou přesilovkou Horácká Slavia nepohrdla a dvanáct vteřin před koncem vyrovnal Dočekal, který tak dokonal hattrick. „Jsem rád, že to hráči nezabalili a nakonec jsme to dorvali do remízy," konstatoval Pokorný.

Prodloužení nejprve nabídlo velkou šanci Dočekala s Ostřížkem, ti ale neuspěli, a tak se nakonec radovali hosté po trefě Protivného. „Bylo to buď a nebo. Byli jsme na tahu a mohli jsme rozhodnout, ale prosadil se naopak soupeř. Vzhledem k tomu, jak se zápas vyvíjel, jsme za bod rádi, ale mohli jsme mít i dva," hodnotil třebíčský stratég.

Se dvěma body byl nakonec spokojen i jeho brodský kolega. „My jsme sem přijeli pro nějaký bodík, ráno před zápasem jsem si říkal, že i bod by byl krásný, protože Třebíč má výborné mužstvo, a to se povedlo," prozradil Rech.

V duelu Jihlavy s Mostem bylo od začátku jasné, kdo bude mít navrch. Maliník rychle dostal Duklu do vedení, o chvíli později zvýšil Hubáček. Ve druhé třetině domácí vedení ještě navýšili, pod dojmem klidného náskoku ale polevili a hosté těsně před druhou sirénou snížili.

Podobné drama jako v Třebíči se ale nekonalo. Jihlava přidala v závěrečném dějství ještě dvě branky a připsala si povinné vítězství. Kdo by však čekal, že domácí trenéři budou spokojení, velmi by se mýlil. „Pro nás jsou tři body dobré, ale výkon v zápase nebyl takový, jaký jsme si představovali," uvedl na klubovém webu Patrik Augusta. „Oproti utkání, které jsme odehráli v sobotu v Brodě, bylo vše obráceně. Dělali jsme lajdácké chyby a mysleli jsme si, že to půjde samo," dodal nespokojený lodivod Dukly.