Znovu neudrželi vedení. Jihlavští hokejisté měli nadějně rozehrané sobotní utkání v Litoměřicích, přesto přivezli domů pouze bod. V souboji týmů z popředí tabulky sice Dukla dvakrát vedla, nakonec však, jako poněkolikáté v této sezoně, náskok neudržela a padla po samostatných nájezdech. Propadla se tak i v tabulce, kde jí patří až osmá příčka. V pondělí navíc čeká svěřence trenéra Petra Vlka přetěžký souboj na ledě lídra soutěže Chomutova.

Lepší vstup do utkání si Dukla ani přát nemohla. Rychlou branku Čachotského pojistil Prokš a Jihlava vedla po deseti minutách 2:0. „Utkání jsme měli rozehrané velice dobře," podotknul po utkání jihlavský asistent František Zeman.

Jihlavští hokejisté ale se svým náskokem nedokázali hospodárně naložit. Krátce po začátku druhé části domácí Kališníci vyrovnali. A Litoměřice začaly najednou utkání kralovat. „Ze začátku jsme nehráli dobře, ale pak jsme se hodně zlepšili," těšilo domácího lodivoda Jiřího Doležala.

Dukla se z úderu dokázala ještě jednou oklepat a Adam Zeman znovu strhl vedení na stranu týmu z Vysočiny. To už se však domácí rozehráli a byli viditelně aktivnějším a lepším celkem.

Převaha domácích gradovala ve třetí dvacetiminutovce, kdy se hrálo téměř výhradně před gólmanem Lukášem Sáblíkem. Ten dlouho odolával, ale jedenáct minut před koncem základní doby hry neustál atak na svoji osobu v brankovišti, oplácel soupeři úderem lapačkou a byl vyloučen do konce utkání.

Do branky musel mladík Jiří Šťastný, který měl během pětiminutové přesilovky domácích rychlou možnost se rozchytat. Tlaku domácích ale nakonec on, ani celá Dukla neodolali. V 57. minutě srovnal stav Zdeněk Doležal. „Jihlava hrála dobře, především směrem dopředu, utkání mělo pro diváky náboj a skončilo asi spravedlivou remízou," zhodnotil duel domácí trenér.

V prodloužení sice vstřelila Dukla branku, ale ta jí nebyla pro vysokou hůl uznána. „Branka měla platit," je přesvědčen Zeman. Duel tak dospěl až k samostatným nájezdům, ve kterých uspělo pět ze šesti exekutorů. Své sólo neproměnil pouze jihlavský Michal Důras a druhý bod tak brali domácí hráči. „Měli jsme na to, abychom vyhráli po šedesáti minutách," povzdechl si před cestou domů Zeman.