V sobotním duelu zdánlivě o nic nejde. Dukla má už téměř jistou třetí příčku, čtyři kola před koncem základní části ztrácí na druhou Olomouc osm bodů, na třetí Rebely má k dobru bodů sedm. Draci naopak ve středu přišli o poslední šanci probojovat se do play-off.

I proto se dá očekávat bezstarostný hokej, který by měl pobavit fanoušky. Navíc v duelech Dukly se Šumperkem letos padalo velké množství branek. Jihlava doma vyhrála 8:4 a 6:0, Šumperk ve svém doupěti zdolal protivníka 6:2.

Jihlavští hokejisté vyrazí na cestu v podobné sestavě, v jaké nastoupili v posledních dvou zápasech. „Marodící zkušené hráče budeme potřebovat především v play-off," uvedl už dříve trenér Petr Vlk.

Středeční bitky do sestavy žádný zásah nepřinesly, vyšší tresty neznamenaly další disciplinární zásahy. Dukla opět nastoupí s řadou mladých hráčů. A věří, že ti předvedou lepší výkon. V posledním vystoupení působili hodně pasivně. „My jsme o jejich přístupu mluvili už o přestávkách zápasu s Třebíčí," netajil zkušený obránce Petr Mocek. „Říkali jsme jim, že musí po ledě létat, jejich přítomnost tam musí být znát. Nikdo po nich nechce, aby vymíchávali obránce a podobně. Ale musí tam být pohyb. Jsou to mladí kluci a je potřeba, aby se prezentovali právě aktivní hrou, která by je měla zdobit."

Nevydařeným derby se ale nikdo v Jihlavě příliš dlouho nezabýval. Protože jak uvedl asistent trenéra František Zeman hned po derby: „Zápasy jdou rychle za sebou, není čas se v tom patlat."

A jaký výkon by měl přinést Jihlavě úspěch v Šumperku? „My jsme proti Třebíči neměli jsme tlak na branku," všiml si Mocek. „V první třetině jsme vystřelili třikrát, ve druhé asi pětkrát. To se musí změnit," burcuje zadák Dukly.