Další domácí úspěch navíc katapultoval jihlavskou Duklu do čela celé soutěže.

Dukla měla proti tradičně silným Ústeckým Lvům výraznou herní převahu, dvě třetiny se hrálo téměř jen před hostujícím gólmanem Petráskem. Přesto to byli paradoxně hosté, kteří se ujali vedení. Roubík nahazoval puk z úhlu před branku, ten k překvapení všech skončil v jihlavské síti. Dukla se prosadila až po pěkném průniku Kadlece po pravém křídle.

Tlak domácích pokračoval, k brance jim ale pomohlo až vyloučení Důrase. Přesilovku Lvi nevyužili, po jejím skončení právě navrátivší se Důras nádherným pasem vyslal do brejku Hubáčka – 2:1.

Jen v úvodu poslední části byli lepší hosté. Vyrovnání se nedočkali, naopak v závěru znovu Hubáček stvrdil tři body pro domácí. „Hráli jsme dobře odzadu a nepouštěli soupeře do tolika šancí," těšilo asistenta trenéra Dukly Františka Zemena. „Po výhře nad silným Ústím, i když se mu momentálně příliš nedaří, ale má stále velkou kvalitu, u nás panuje spokojenost."

Oklepali se

Odčinit porážku v derby s Třebíčí odjeli Rebelové do Šumperku. A domů se i potřetí vraceli s bodovým příjmem. Na branku se čekalo až do poloviny utkání. Ve vlastním oslabení ji vsítil hostující Semorád. Vedení navýšil Rebelům Drtina, a i když domácí snížili, Havlíčkův Brod šel znovu do dvoubrankového vedení.

Přestože domácí ještě jednou snížili ztrátu, hráči z Kotliny si tři body vyrvat nenechali. Skóre završil hráč, který jej v Šumperku i otevřel – Jan Semorád. „Vyhráli jsme zaslouženě, kluci podali velmi dobrý výkon," pochvaloval si brodský asistent Richard Cachnín.

Zvládli obrat

Třebíčští hráči zamířili na led nováčka z Havířova a než se stačili na ledě rozkoukat, prohrávali 0:1. Branka v úvodní minutě duelu odstartovala útočný hokej stylem nahoru dolů.

Horákům se podařilo vyrovnat ve třinácté minutě, když Malenovu přihrávku zužitkoval Čuřík. Na další branku se v havířovské hale čekalo až do čtyřicáté minuty. Sedm sekund před druhým klaksonem dostal Třebíč do vedení Dolníček.

Domácí se v třetím dějství snažili o srovnání stavu, ale více šancí měli spíše hosté. Další branka už nepadla, a Třebíč si tak odvezla cenné vítězství. „Bodů z Havířova si velmi ceníme," potvrdil po utkání trenér Slavie Kamil Pokorný. „Zápas měl vynikající úroveň a hrál se ve výborné kulise. Vynikajícím výkonem ve třetí třetině nás podržel gólman Falter."