Už trénují. Jako první prvoligový klub na Vysočině zahájila letní přípravu jihlavská Dukla. Pod vedením trenéra Petra Vlka a jeho nového asistenta Františka Zemana se na úvodním tréninku sešlo dvacet hráčů. Ti začali výklusem, poté přišlo na řadu lehčí posilování a práce s míčem. Na závěr si hokejisté obuli kopačky a zahráli si fotbal. „Další dva hráči začali trénovat v kabině na rotopedu, protože měli zranění kolena. Zatím do hry nemůžou a tentokrát se dělaly takové věci, které pro ně ještě nejsou," upozornil kouč Petr Vlk na Lukáše Krupku a Martina Vysloužila.

Slovinci bojují o mistrovství světa

Dalším hráčům pak sezona ještě neskončila. Brankář David Rittich trénuje s Plzní, která v sérii se Zlínem bojuje o extraligový titul. Oba slovinští obránci Matic Podlipnik a Miha Štebih zase trénují se svým národním týmem, kde bojují o účast na mistrovství světa. Společně už se probojovali do užší nominace.

Další dva hokejisté, konkrétně Jakub Kadlec a Tomáš Kaláb, pak pomáhají berounským Medvědům udržet prvoligový status v široké baráži. „Individuálně bude zatím trénovat Radek Hubáček, který řeší nějaké rodinné patálie," připomněl Vlk další jméno.

Úvodní tréninková jednotka trvala devadesát minut a nebyla nijak náročná. Příprava ale bude trvat jedenáct týdnů a intenzita tréninku bude postupem času narůstat. „Je to dlouhé. V úvodu se musí trošku zvolnit, protože do toho nejde vlétnout rovnýma nohama. Pomaličku to pak ale budeme směřovat k tomu, abychom byli dobře nachystaní na novou sezonu. V první fázi se teď bude trénovat dlouhodobá vytrvalost a všeobecná síla," prozradil jihlavský stratég.

Ten svému týmu opět přichystá některé speciality. Jako například výběh sjezdovky Šacberk. „Určitě se tyto věci objeví a postupem času se to bude nabalovat," řekl. „Nebudu ale prozrazovat všechno, protože chceme kluky udržet v napětí, aby nevěděli každý den, co budou dělat," dodal.

Jedinými opravdu zkušenými hráči, kteří v pondělí s jihlavským týmem trénovali, byli Tomáš Čachotský, Jiří Dobrovolný a Lukáš Sáblík. Trenér Vlk ale věří, že mladý kádr bude o starší hráče ještě vhodně doplněn. „Tohle je věc jednání. Teď tu máme kluky, kteří k nám přišli z mládežnických týmů, nejde ani říct z juniorky. Trénujeme s klukama, které máme momentálně k dispozici, ale určitě jednáme o případném doplnění," zakončil muž, který v uplynulé sezoně dovedl Duklu do čtvrtfinále.