VÝBORNÍ BRANKÁŘI

Zápas to nebyl zrovna bohatý na góly, ovšem rozhodně se bylo na co koukat. Hrál se aktivní hokej z obou stran a k vidění bylo plno šancí před oběma brankami, ovšem až na tři výjimky, všechny akce a puky končily ve výstrojích Jakuba Škarka nebo Petra Kváči.

Tedy dvou čerstvých reprezentantů na světovém šampionátu juniorů v Kanadě, ačkoliv českobudějovický mladíček byl na turnaji v roli trojky. „My jsme měli lepšího, protože dostal o branku méně," vtipkoval útočník Dukly Josef Skořepa a pokračoval. „Ne náhodou jsou tam, kde jsou, a byli na juniorském šampionátu, oba mají velký talent."
V první třetině to Dukle šlapalo, vytvářela si tlak, který v závěru prvního dějství dokázala přetavit ve vedoucí branku. Jihlava rozhodla v přesilovkách, poprvé ji využil v devatenácté minutě

Josef Skořepa. „Puk se od brankáře odrazil ke mně a já už jsem to tam jenom dorazil," říká jihlavský útočník.

Od druhé třetiny jihlavští hokejisté dopláceli na vyloučení. „Utkání s Českými Budějovicemi jsou pořád stejná. Bojuje se a, jak říkal soupeř, divákům se to musí líbit, protože se hraje nahoru – dolů. Ve druhé třetině a při přechodu do třetí části jsme měli trošku více vyloučených a trošku to narušilo i ráz naší hry," připouštěl kouč Dukly Petr Vlk, ovšem Jakub Škarek držel čisté konto až do 54. minuty, kdy vyrovnal Fronek a zápas došel do prodloužení. „Ale samozřejmě musíme být spokojení, protože Motor má výborný tým a ne nadarmo jsou tam, kde jsou. Hráče musíme pouze pochválit."

Tři tisíce diváků sledovaly atraktivní hokej a vyrovnaný zápas, který v poslední minutě prodloužení rozhodl opět v přesilové hře svým patnáctým gólem Jiří Říha. „Před takovou kulisou se vždycky hraje lépe, navíc proti silnému mančaftu je to lepší než proti slabšímu. Takovéhle zápasy si člověk užívá," prozrazuje Josef Skořepa.

Dukla nejen, že porazila lídra základní části i po čtvrté, ale zároveň využila zaváhání kladenských Rytířů a posunula se místo nich na druhé místo tabulky. Oslava šedesátých narozenin se zkrátka povedla.

HORÁCKOU SLAVII ZÚŽUJE MARODKA

Horácká Slavia vstupovala do zápasu s Prostějovem ve velmi okleštěné sestavě a na průběhu utkání to bylo znát, jelikož se třebíčští hokejisté jen těžce prosazovali před Kantorem. „Těch šancí moc nebylo, jel sice nájezd Zdráhal, pak nějaká tyčka a břevno, ale bohužel to tam nepadlo," mrzelo po zápase útočníka Třebíče Matěje Psotu.

Třebíči vyšel hlavně začátek zápasu, kdy byl Prostějovu vyrovnaným soupeřem. „Čekali jsme, že na nás soupeř vlítne a bude hrát agresivně. Bylo hodně oslabení jak z naší strany, tak i ze strany Prostějova. Rozhodly první čtyři minuty první třetiny, měli jsme šance, které jsme neproměnili a pak jsme se rozsypali," prozrazuje Psota. Od druhého dějství převzali otěže naplno do svých rukou Jestřábi. „Měli lepší pohyb, lépe bruslili a bylo to asi tím, že vedli a byli v pohodě."

S průběhem utkání nebyl pochopitelně spokojený ani Martin Sobotka.

„Bez vstřelené branky se vyhrávat rozhodně nedá. My jsme dnes zklamali především v koncovce, kde se nám hrubě nedařilo. Dnes se nám nedařily kombinace a nebyli jsme dostatečně důrazní. Brankář hostů navíc všechny naše střely viděl," říká kouč Horácké Slavie, kterého trápí marodka svého celku. „Sestava se nám skládala hůře, protože Tomáš Bartejs a Radim Zohorna byli povoláni brněnskou Kometou. Navíc máme některé hráče nemocné. Ondřej Malec hrál poslední zápasy skvěle, ale momentálně je nemocen," prozrazuje Martin Sobotka.

ONDŘEJ KRÁSNÝ