Žlutočervení přitom začali dobře a v 8. minutě je v početní výhodě poslal do vedení Michal Velecký. Domácí ale ještě do přestávky vyrovnali a ve druhé části jim branky Kuběny a Nedrdy zařídily slibný náskok. „Začali jsme docela vlažně. Most byl lepší, lépe bruslil. To byl obraz hry prvních dvou třetin," nebyl spokojen asistent trenéra Vlka Patrik Augusta.

Jenže minutu po Nedrdově brance skóroval znovu Velecký a hned po změně stran se tentýž hráč trefil opět, čímž zkompletoval hattrick a srovnal vývoj utkání.

Jihlava se pak nadechla k velkému náporu a vytvořila si místy až drtivý tlak. Své šance však nevyužila a byla za to potrestána.

V přesilové hře totiž propadli obránci Dukly a Martin Frolík chladnokrevně proměnil. Zařídil tak pro svůj tým velice cenné tři body. „V poslední třetině jsme rychle vyrovnali na 3:3, měli jsme spoustu dalších šancí, ale nedali jsme. Paradoxně utkání rozhodla naše přesilovka, ve které jsme po individuální chybě inkasovali z brejku. S naším výkonem pochopitelně spokojený nejsem, když jsme prohráli a Most nás dvě třetiny přehrál," zlobil se Augusta.

Zároveň však odmítl, že by jeho svěřence výkon Mostu jakýmkoliv způsobem překvapil. „To si nemyslím. V kontextu našeho špatného výkonu to vypadalo, že hrál dobře. Škoda toho gólu v naší přesilovce, měli jsme to všechno ve své moci," uvědomoval si jeden z jihlavských lodivodů.

O napravení zaváhání se Dukla pokusí už v sobotu, kdy doma přivítá v 16.30 Litoměřice.