Z domácí sestavy vypadl Vak, jenž zaujal pozici nehrajícího třináctého útočníka, a nahradil ho junior Guman. Hosté přijeli už bez mladého gólmana Škarka, jenž se chystá s národním týmem na mistrovství světa osmnáctek. Do branky se tak postavil Svoboda.

Program baráže1. kolo:
Pardubice – Motor ČB 1:2

2. kolo:
Motor ČB – Karlovy Vary 3:4

3. kolo:
Dukla Jihlava – Motor ČB 2:1 po sam. náj.

4. kolo:
Motor ČB – Dukla Jihlava 1:2 v prodloužení

5. kolo – pátek 7.4.:
Motor ČB – Pardubice (17.30)

6. kolo – neděle 9.4.:
Karlovy Vary – Motor ČB (15.30)

7. kolo – úterý 11.4.:
Pardubice – Motor ČB (18)

8. kolo – pátek 14.4.:
Motor ČB – Karlovy Vary (17.30)

9. kolo – neděle 16.4.:
Dukla Jihlava – Motor ČB (17.30)

10. kolo – úterý 18.4.:
Motor ČB – Dukla Jihlava (17.30)

11. kolo – pátek 21.4.:
Motor ČB – Pardubice (17.30)

12. kolo – neděle 23.4.:
Karlovy Vary – Motor ČB (15.30) 

Zahřívací úvodní desetiminutovka přinesla oboustranně rozháraný hokej s řadou nepřesností. „To je klasická Jihlava. Brání střední pásmo. Ale máme dobrý pohyb, díky kterému soupeře přehráváme," všiml si zraněný útočník Motoru Tomáš Nouza, jenž musí zápasy stále jen sledovat z tribuny.

Motor postupně přiložil pod kotel a houževnatého soupeře pořádně zmáčkl. V obrovských šancích se ocitli Vlček, Guman a Babka, Svoboda však Duklu výrazně podržel.

Jenže ve 14. min. už nemohl zakročit ani on. Bombu Fillmana tečoval Čermák a bylo to 1:0. „Začali jsme zápas velice dobře. Lépe bruslíme a máme více vyložených šancí. Zaslouženě vedeme 1:0," konstatoval Nouza po skončení úvodního dějství.

Po změně stran Jihlava hru vyrovnala, k čemuž napomohla i dvě rychlá vyloučení na domácí straně v rychlém sledu za sebou. Při šanci Skořepy stáli při domácích doslova všichni svatí. Motoru jako by docházela šťáva. Pouze Chovanův elegantní průnik volal po gólu.

Zle mohlo být ve 38. min., kdy se ocitl Říha sám před Kváčou, pozorný mladík v domácí brance však vyhlášeného střelce vychytal.

„Jihlava byla ve druhé třetině aktivnější. Jenom zásluhou výborně chytajícího Kvakyho stále vedeme 1:0. Pro třetí třetinu je to pro nás perfektní výsledek, ale musíme se vrátit k naší hře z první části hry," zhodnotil Nouza druhé dějství.

V závěrečné třetině domácí už nic neriskovali, schoulili se do obranné ulity a odráželi jihlavské ataky.

Trest za pasivitu přišel ve 47. min., kdy domácí prohráli buly a nenápadná Bilčíkova střela od modré zaplula až za Kváčova záda.

To byla pro domácí celek rána. Bohužel očividně neměl sílu soupeře zmáčknout a hrozila stále spíše Dukla. Sólo Jiránka však naštěstí zlikvidoval Kváča. V závěru si Jihočeši ještě zahráli dvě přesilovky, ale bez většího efektu.

Prodloužení trvalo pouhých pětatřicet vteřin. Poté se trefil jihlavský Čachotský a bylo rozhodnuto.

Hlasy trenérů:
Antonín Stavjaňa (Motor): „Odehráli jsme utěšených prvních dvacet minut. Ve druhé třetině nás ale soupeř zatlačil a podržel nás brankář Kváča. Před třetí třetinou jsme hráče upozorňovali, že nemohou chtít zápas jenom dohrát na 1:0. S presinkem soupeře jsme si nedokázali poradit a nedostali jsme se do šancí ani v přesilovkách."

František Zeman (Jihlava): „Důležité bylo, že jsme přestáli úvodní tlak soupeře a prohrávali pouze 0:1. Od druhé třetiny jsme byli aktivnější a pro bod jsme si šli více než domácí. Právem si odvážíme vítězství v prodloužení."

Branky a nahrávky: 14. Čermák (Fillman, F. Novák) – 47. Bilčík (Skořepa), 61. Čachotský (Říha, Skořepa). Vyloučení: 3:6, využití: 0:0. Rozhodčí: Šír, Ulehla – Hlavatý, Tošenovjan. Diváci: 6421 (vyprodáno).


ČEZ Motor: Kváča – Fillman, F. Novák, Pavlin, Pýcha, Vráblík, Mucha – Chovan, Pajič, Čermák – Dostálek, Rob, Fronk – Šulek, Vlček, Hřebejk – Guman, Škoda, Babka. Trenéři Stavjaňa a Štrba.

Jihlava: Svoboda – Kajínek, Říha, Dundáček, Bilčík, Šidlík, Kaláb, Půža – Diviš, Skořepa, Důras – Anděl, R. Hubáček, Jiránek – Zeman, F. Seman, Čachotský – Jergl, Březina, Danišovský. Trenéři: Vlk a Zeman.

Rozhodl zápas. Adam Zeman ve třetí sérii nájezdů se trefil přesně nad lapačku Petra Kváči. Tím tak rozhodl o bonusovém bodu pro jihlavskou Duklu.
Dukla jede na jih Čech už bez Škarka, vrací se k reprezentaci