Dukla se na svém ledě představila naposledy minulý týden, kdy překvapivě nestačila na loňského nováčka ze Vsetína. V sobotu pak přivezla první tříbodové vítězství v sezoně z Benátek a v pondělí měla kvůli lichému počtu účastníků Chance ligy volno.

Proti Slavii, která měla do sezony slabší rozjezd, ale teď vykazuje slušnou formu, se již více než rok jihlavští hokejisté nepostavili. Výkony Horácké Slavie doma a venku jsou jako nebe a dudy. Zatímco venku od úvodního zápasu v Ústí nad Labem na další body čeká, doma zná jen vítězství: Tři byly za tři body, tři v prodloužení, nebo na samostatné nájezdy. Proti Havířovu věří, že tradice zůstane zachována.

„Výsledek vypadá jasně, ale hlavně zpočátku jsme měli nějaké šance, ale bohužel jsme je neproměnili. Když jsme pak dostali druhý gól, hra se nám sesypala, a i když jsme hráčům říkali, že nic není hotovo, už nenašli sílu na zvrat. Kladno pak už dominovalo," uznal trenér Třebíče Martin Sobotka po pondělní vysoké porážce 5:0 v Kladně.

Havířov však bude určitě hratelnější, v minulé sezoně se Třebíči proti Slezanům dařilo. „Musíme zůstat u hry doma, co nesla úspěch,“ ví Sobotka.

Hráč A týmu Dukly Jihlava Tomáš Chlubna při prezentaci virtuálního tréninkového centra.
První takové v Evropě. V Jihlavě vzniklo hokejové virtuální tréninkové centrum