Momentálně na Kadaň ztrácejí čtyři body a rádi by se jí přiblížili ještě více po sobotním duelu v Benátkách nad Jizerou. Liberecká farma je však za této situace jedním z nejtěžších možných soupeřů. S Hradcem Králové totiž na dálku bojuje o poslední volné místečko v play off.

Jihlavu v posledním kole čeká právě souboj s Kadaní, aby však bylo o co hrát, musí tým s Vysočiny doufat v zaváhání Severočechů a sám potřebuje v Benátkách bodovat.

Mezi oběma celky mohl být rozdíl tří bodů už po minulém kole, Jihlava však ztratila vedení v dobře rozehraném utkání se Šumperkem a nakonec ho porazila až po prodloužení. „Teď jsme možná ztratili ten rozhodující bod," smutnil po zápase útočník Dukly Michal Jeslínek. „I když pořád věříme tomu, že se to povede a zahrajeme si čtvrtfinále s Třebíčí," doplnil hned vzápětí.

Právě duel se Šumperkem naplno odhalil, že se mužstvo z krajského města momentálně nenachází v pohodě. Vítězství nad Draky totiž bylo doslova vydřené. „Nevím, co je špatně. Ale na ledě si momentálně nevyhovíme, nemáme na holích klid a rozhodně nepředvádíme pohledný hokej," konstatoval Jeslínek.

O tom, co zlepšit, přemýšlel i asistent trenéra Vlka Patrik Augusta. „Každý hráč musí začít sám u sebe a jedině tvrdou prací se to dá otočit. Jedna věc je si o tom v kabině povídat a druhá věc je to ukazovat na ledě. A to každé střídání, ne jenom ob střídání. Prostě se musíme zvednout," burcoval.

Utkání na zimním stadionu v Benátkách nad Jizerou začíná v sobotu v 17.00.