Horácká Slavia na ledě své pražské jmenovkyně neudržela dvoubrankový náskok a prohrála 3:2 v prodloužení.

Třebíčští hokejisté v letošní sezoně i počtvrté dokázali bodovat se čtvrtou pražskou Slavií. Doma ji dvakrát porazili, v Edenu pak shodně prohrála v obou případech v prodloužení. V sobotu ale nebyla daleko od stoprocentního zisku. Dostala se do dvoubrankového náskoku.

Náporu soupeře však poté neodolala a inkasovala ve dvou oslabeních. Prodloužení pak poměrně rychle rozhodl Jan Pohl. Slavia Praha nastoupila s čerstvými posilami Václavem Pletkou (naposledy Litoměřice) a Jiřím Půhoným (Frýdek-Místek),

„Soupeř nás potrestal ve dvou přesilovkách. Prohra nás mrzí, protože jsme vedli už 2:0 a ztratili ho. Bod bereme, ale je škoda, že jsme to nedotáhli. Soupeř byl však těžký, hrál dobře a nakonec i se štěstím uhrál vítězství," zhodnotil zápas pro klubový web třebíčský kouč Martin Sobotka, který už se soustředí na dnešní derby: „Čeká nás další náročné a zajímavé utkání."

Dukla se znovu přesvědčila, že zápasy s Litoměřicemi nejsou nic jednoduchého. Po dvou třetinách držela remízu 1:1 a stejný stav vydržel až do poloviny i té třetí. Potom však začali úřadovat David Kajínek a Anatolij Protasenja a favorit tak rozhodl utkání.

„Věděli jsme, že nás nečeká lehké utkání, už v minulém vzájemném zápase byly Litoměřice nepříjemné. Nicméně v první třetině jsme nehráli to, co jsme si řekli. Byli jsme bez pohybu, bez zarputilosti, a to jsme hráčům o první přestávce zdůraznili. V druhé třetině se to mírně zlepšilo. Dnes jsme spokojení s etřemi body, ale na výkonu musíme zapracovat," zhodnotil duel asistent trenéra František Zeman.