Nadšeným výkonem a dvěma zásahy Jana Koláře sice utkání zdramatizovali, po dalším zatmění v úvodu třetí části ale nakonec vyšli v duelu naprázdno.

Dukle v lázeňském městě nevyšly vstupy do lichých třetin. V první i třetí části inkasovala shodně ve druhé a třetí minutě dva góly. Z prvního úderu se dokázali hosté vzpamatovat a vrátit se do zápasu. „Prvních deset minut jsme zaplatili nováčkovskou daň a koukali jsme, co s námi soupeř udělá. Domácí to plně využili a odskočili nám," komentoval dění zápasu jihlavský asistent František Zeman.

Dobrý výkon

Jihlavský tým, oslabený o pětici karlovarských hostů, kteří nemohli do utkání zasáhnout, se však nevzdal. Do konce první třetiny Kolář snížil, těsně před druhou sirénou přidal tentýž hráč druhou branku – 2:3. Druhá branka Dukly byla logickým vyústěním tlaku ve druhém dějství, ve kterém hosté hru opanovali a zkušenějšímu soupeři zatápěli. „Druhá třetina byla z naší strany špatná. Úplně jsme odstoupili od hry, kterou jsme chtěli předvádět. Zbytečně jsme si některé situace komplikovali, soupeř se nadechl a hodně nás trápil," uznal asistent trenéra Karlových Varů Mikuláš Antonik.

O osudu zápasu definitivně rozhodl úvod třetí třetiny, ve kterém znovu padly do jihlavské svatyně dva rychlé góly. „Ve třetí třetině jsme zaspali první tři minuty, což rozhodlo. Nedokázali jsme pak už dát kontaktní branku a utkání opět zdramatizovat," mrzelo Zemana.

Jihlavský tým tak zpětně mrzely další nevyužité šance z druhé části, kdy gólovou produktivitu Koláře nenapodobili dvakrát Jergl ani Seman. „Výkonnostní rozdíl mezi play-off první ligy a dnešním utkáním byl znát. Kluci z Varů byli na tom přece jenom bruslařsky lépe," uznal útočník Dukly Kolář.

Ten nakonec nebyl jediným jihlavským střelcem v utkání. Už za stavu 2:6 zkorigoval výši porážky Mrňa.

Přes porážku se nemusí jihlavští za svůj výkon na západě Čech stydět. V kompletním složení se jejich hra určitě zvedne. „Chybělo nám pár šikovných hráčů, ale my se s tím musíme popasovat. Kluby se takto dohodly a s tím nic nenaděláme. Máme tady další hráče, kteří se s tím vyrovnali a předvedli dobrý výkon," pochválil spoluhráče Kolář.

Druhé utkání prolínací soutěže je na programu už zítra, Dukla se představí doma proti Litvínovu.