V Jihlavě, kam přijelo k boji o druhé místo Kladno. Hosté sice vedli, ale domácí ještě v první třetině stihli odpovědět třemi góly, ten poslední dal vteřinu před koncem Říha.
„Měli jsme přesilovku pět na čtyři, Čagy mi to nalil na střed, já jsem vystřelil a výbornou práci odvedli kluci před bránou. Propadlo to tam," řekl k situaci nejúspěšnější bek první ligy.

PIHYC VYSTŘELIL SLUŠNÝ PLACHŤÁK

Kladno sice v dalším průběhu zápasu dokázalo vyrovnat, ale tři minuty před koncem se trefil Čachotský, který tečoval Říhovu střelu. „Pihyc vystřelil od modré čáry slušný plachťák a mě se zrovna povedlo ho trefit ve vzduchu. Šťastný gól," uvedl k trefě nejproduktivnější útočník soutěže.

Obětavé bránění nakonec přineslo své ovoce, a Dukla zůstala na druhém místě tabulky. Naopak Kladno prohrálo pátý z šesti posledních zápasů. „Bylo to s nervy na konci. Mohlo to být klidnější, ale dobře to dopadlo. Máme tři body a konečně jsme porazili Kladno," dodal Čachotský.

„Jsme samozřejmě spokojení s třemi body. Do utkání jsme vstoupili velice dobře. První třetina byla dobrá, padaly branky. Postupem času jsme malinko ustoupili z naší hry, což možná bylo i těmi, nechci říct, lacinými brankami, které jsme dostali, než tím, že by nás soupeř nějak přehrával. Něco tam vždycky někde zahaprovalo," řekl k zápasu trenér domácích Petr Vlk a dodal: „Ale kluci bojovali a čtvrtý gól si zasloužili, protože tomu šli naproti a příležitosti si vytvořili."

TŘEBÍČ (OPĚT) PADLA V PRODLOUŽENÍ

I zápas v Třebíči byl bohatý na góly, bylo jich ještě o dva více než v Jihlavě. V první periodě domácí dvakrát vedli. Ve druhém dějství pak náskok zvýšili druhým zásahem Kristla už o dvě branky. Havířov však snížil. Díky Havránkovi to bylo ve třetí třetině znovu o dvě branky, ale deset minut před koncem po dvou individuálních chybách hosté vyrovnali. Závěr základní hrací doby ještě zpestřila bitka Wasserbauera s Hubáčkem a v prodloužení při hře 3 na 3 pak strhli vítězství na svou stranu hosté.

„Pokolikáté jsme doma vedli o dva góly, a nedotáhneme to. Začneme hrát nesmyslně a necháme si dát dva góly," neskrýval smutek druhý nejlepší střelec první ligy Kristl, který se letos poprvé doma trefil a dodal: „Prodloužení jsou padesát na padesát, i když tedy prohráváme skoro všechna, hlavně doma." Třebíč tak opět přišla o jeden bod navíc, který může ještě chybět. „Máme pár bodů na šestku, ale párkrát prohrajeme a jsme jedenáctí," ví Kristl.

TRENÉRA SOBOTKU ŠTVALY MINELY

„Pro nás se zápas vyvíjel dobře, vlastně jsme ho prohráli ve dvou minutách, kdy jsme udělali dvě individuální chyby a soupeř srovnal stav. V prodloužení nám nepůjčil puk a rozhodl po právu, nedá se nic dělat," zhodnotil zápas trenér Třebíče Martin Sobota a zkritizoval i hráče, kteří slibné vedení opět nedokázali udržet.

„Místo toho, abychom hráli zodpovědně za stavu 4:2, kdy jsme klukům po druhé třetině řekli, ať hrají o mantinel, my uděláme dvě takové chyby a jsme za to potrestáni."

MARTIN SINGR