Jihlava přišla do Chomutova s vyčkávací taktikou. V první třetině branku domácích výrazně neohrozila, ale ani Piráti se do vedení i přes herní převahu nedostali. Střel na branku moc nebylo, první dvacetiminutovka skončila na střely vyrovnaným skóre 3:3.

Od druhé třetiny to již bylo něco jiného. První, důležitý gól pro domácí vstřelil v 25. minutě Petr Mrázek nahozením od modré čáry. Druhá branka padla taky po střele od modré čáry. Střílenou přihrávku Ivana Humla tečoval Marek Tomica přímo do růžku norského legionáře Larse Voldena. Jihlavští se dostali do zápasu v polovině utkání, když po zaváhání v domácí obraně skóroval zblízka Žalčík.

K vyrovnání pomohla hokejistům z Vysočiny čtyřminutová přesilovka ve třetí třetině. Pět sekund před jejím vypršením tečoval Hubáček nahození exchomutovského Petra Šidlíka a srovnal na 2:2. 
A začínalo se od začátku. V 57. minutě se do úniku dostal Tomáš Čachotský, jenž zblízka zakončoval. Laco puk vyrazil před sebe, kde jej ze vzduchu poslal do branky Filip Seman (2:3). To ještě nebylo všechno. O 57 sekund později ujížděl Vladimír Růžička sám na hostujícího brankáře a byl podražen. Trestné střílení s přehledem proměnil a šlo se do prodloužení.

V něm necelých 56 sekund před koncem rozhodl o vítězství Pirátů a jejich neporazitelnosti v letošní sezoně Jakub Sklenář.

Chomutov – Jihlava 4:3 PP (0:0, 2:1, 1:2 – 1:0)

Branky a nahrávky: 25. Mrázek (Koblasa, Valach), 31. Tomica (Huml, Grman), 58. V. Růžička (TS), 65. Sklenář (V. Růžička) – 32. Žálčík (Kajínek), 52. R. Hubáček (Šidlík, Čachotský), 57. F. Seman (Čachotský).
Vyloučení: 8:2. Využití: 0:1. Střely na branku: 24:22. Diváci: 4 358. Rozhodčí: Hejduk, Petružálek – Flégl, Polonyi.

Chomutov: Laco – Flemming, Rašner, Valach, Mrázek, Slovák, Dlapa, Grman – Vondrka, Huml, Tomica – Sklenář, V. Růžička, Koblasa – Chlouba, Skokan, Poletín – Hlava, Šťovíček, Lauko.

Jihlava: Volden – E. de la Rose, Suchánek, Šidlík, Bryhnisveen, J. Zdráhal, Kajínek, Ulrych – Macík, J. Skořepa, Jiránek – Čachotský, F. Seman, Rys – Žálčík, Hlinka, Anděl – Diviš, R. Hubáček, Váňa.

Vladimír Růžička ml.: Byl to hrozně ubojovaný zápas. Jihlava hrála skvěle, bylo to zkrátka ubojované utkání. Bylo to bez šancí. Jsme rádi, že máme dva body. Závěr byl těžký, nechtěli jsme doma prohrát. Jihlava to otočila a bylo to hop nebo trop. Otevřeli jsme to, nádherně mi to dal Tomáš Slovák. Věděl jsem, že pojedu sám na bránu. Čekal jsem, jestli mě sekne nebo ne. Jsem rád, že se mi trestné střílení povedlo proměnit.

Bez bodu. Jihlavští hokejbalisté (v bílých dresech) nestačili na Dobřany.
Hokejbalisté začali porážkou. O víkendu mohou doma složit reparát