Nová norma? První polovinu základní části zakončili jihlavští hokejisté na ledě havířovského AZ. Stejně jako v prvním vzájemném duelu na Horáckém zimním stadionu i na hřišti protivníka vstřelili čtyři branky a získali všechny tři body. Ty jim stačí po šestadvaceti kolech na průběžnou pátou příčku (Dukla má o zápas méně).

Jihlavští dokonale využili současné herní krize havířovských borců. Ti před střetnutím s Duklou prohráli čtyři zápasy v řadě, a na hrací ploše to bylo patrné.

Hosté od začátku diktovali tempo hry, hráči AZ se nemohli dostat do zápasu a tahali za kratší konec. „Odehráli jsme jedno z nejhorších utkání v sezoně," připustil i domácí asistent kouče Tomáš Potěšil. „Nevycházela nám obranná činnost, špatně jsme bruslili. Neprosazovali jsme se ani v útoku, soupeř to tam měl dobře pokryté. Dukla byla jednoznačně lepší a zaslouženě vyhrála."

Přestože průběh duelu byl v režii Jihlavy, ta na svůj první gól čekala až do úvodu druhého dějství. Pak ale během tří minut vstřelila dvě branky a zdálo se být rozhodnuto. Havířov sice dokázal snížit, ale vzápětí skóroval Prokš.

Domácím se navíc ještě před koncem druhé dvacetiminutovky zranila brankářská jednička Daneček. Jeho nástupce v kleci Matoušek inkasoval záhy po rozehrání třetí třetiny a Jihlavští si již svůj tříbrankový náskok zkušeně pohlídali.

„Myslím, že jsme většinu zápasu byli lepším týmem," těšilo trenéra Dukly Petra Vlka. „Kluci přistoupili k utkání zodpovědně, měli výborný pohyb, nasazení i důraz. Výhra se ale nerodila tak lehce, jak by to na první pohled vypadalo," ocenil Vlk i výkon soupeře.

Jihlavské trenéry ale může těšit především návrat dalších borců z marodky. V minulých kolech se již zapojili Melenovský s Kalábem, tým posílil Mocek, v Havířově už nastoupili po nějaké době Seman se Zemanem. A jejich natěšení na zápas rozhodlo o třech bodech. Zeman si připsal dva kanadské body za branku a asistenci, stejně jako Seman za dvě asistence. totožnou porcí přispěli i Melenovský s Prokšem (oba 1+1).

Právě vyšší počet produktivních osobností byl největším rozdílem mezi oběma středečními protivníky. A pro Duklu je současná dobrá forma ofenzivních borců velkým příslibem pro blížící se sobotní šlágr v Českých Budějovicích.