Zatímco jihlavští hráči nastoupí v Havířově s malou nadějí na vylepšení své pozice v konečné tabulce, celá Třebíč je na nohou. V Ústí nad Labem se večer rozhodne o dalším osudu Horácké Slavie v této sezoně.

Třebíčští budou ve Zlatopramen areně hájit desátou příčku, která rozdělí účastníky WSM ligy na úspěšné a neúspěšné. Výchozí pozice Horáků není vůbec špatná.

Postoupit do předkola play-off mohou i po porážce. K tomu ale potřebují zároveň jakoukoliv výhru Mostu v Litoměřicích. „Na ostatní se neohlížíme, potřebujeme dva body k postupu," vyhlásil razantně v rozhovoru pro Deník trenér Třebíče Jiří Mička.

Jeho svěřenci se v závěru základní části vzepjali k vynikajícím výkonům a rádi by se mezi vyvolenými udrželi. „Jsme rádi, že vůbec máme šanci o předkolo hrát," netajil Mička. „Honíme postup na poslední chvíli, a když už jsme se na konkurenty dotáhli, chceme play-off urvat."

Horácká Slavia opravdu hrála poslední zápasy s pověstným nožem na krku. A zvládla situaci bravurně. To by mohla být ta nejlepší průprava pro utkání o všechno. „V posledních zápasech jsme museli vždycky bodovat. Když se nám to podařilo, nechceme zůstat kousek před cílem," potvrzuje třebíčský stratég.

S bojovností svých hráčů problémy Mička nemá. Akutně však řeší otázku sestavy pro utkání v Ústí nad Labem.

K dispozici totiž nebude mít oproti poslednímu utkání s Litoměřicemi hned celé kvarteto hráčů. „Chybět nám budou Raška, Zohorna, Štindl a Pekr," vypočítal trenér absence. Brankoviště se však žádné Jobovy zprávy netýkají, opora Karel Vejmelka je připraven svůj tým opět podržet.

Třebíč může při současné porážce Kadaně dokonce poskočit až na osmou pozici, čímž by navíc získala i výhodu domácího prostředí v předkole.

V horším případě a vypadnutí z desítky by Horáci hráli ve skupině o udržení. V ní by ale nebylo pro ně prakticky o co hrát, bodový náskok na sestupovou příčku mají dostatečný.

Jihlava jede po roce znovu bojovat v posledním kole o vylepšení svého tabulkového postavení do Havířova. Vloni na severu Moravy zápas nezvládla a prohrou 1:4 klesla ze čtvrté na pátou pozici.

Ve středu by si naopak v případě výhry mohla dělat nárok na konečnou druhou příčku.
K ní by ale potřebovala málo pravděpodobný domácí kolaps Českých Budějovice s Benátkami nad Jizerou. „Výhrou nad Motorem jsme udrželi šanci na druhou příčku v tabulce a zkusíme si ji vybojovat," věří útočník Dukly Martin Kohout.

Dukla letos doma s Havířovem jednou vyhrála i prohrála, na půdě svého protivníka v listopadu uspěla v poměru 4:1. To však v té době válcovali Jihlavští jednoho soupeře za druhým…

Utkání Třebíče v Ústí nad Labem i Jihlavy v Litoměřicích začínají v 18 hodin.