Jenže zkušení Rytíři přívalu z Vysočiny odolali a dnes budou usilovat o velký semifinálový obrat. Dokáží Jihlavané rozpoutat na svém stadionu peklo a seslat na Kladno dostatečný příděl hromů a blesků?

Souboj Jihlavy s Kladnem je od prvního buly maximálně vyrovnaný. V úvodním duelu sice vyhrála Dukla, opticky lepší ale byli hosté. Postupně se svěřenci Petra Vlka dostali do luxusní pozice a sami zřejmě nevěřili, že by je nalomený protivník mohl ještě ohrozit.

Vždyť i po třetím domácím utkání, ve kterém si mohla Dukla zajistit postup do baráže, hodnotili porážku někteří hráči s úsměvem, v pohodě a bez viditelného zklamání.

Po středeční druhé porážce v řadě už nálada v kabině nebude asi tak veselá. „Před šestým utkáním jsme si hodně věřili," přiznal v pozápasovém rozhovoru pro klubový web útočník Dukly Filip Seman. „Trošku nás ale zklamala koncovka," dodal.

Nejen ona. Dukle se v posledních zápasech nedaří hra v oslabení. „První dvě branky v oslabení jsme dostali z předbrankového prostoru, jehož bránění nebylo dobré," uznal trenér Petr Vlk.

Takřka totožné dvě branky přitom dostala Dukla i v šestém utkání doma. Dvě teče nehlídaných hráčů před gólmanem Svobodou… „Do sedmého utkání se z toho musíme poučit, hrát zodpovědně zezadu, a hlavně proměňovat naše šance," burcuje Seman.

Jihlava a Kladno se utkaly v play-off před dvěma roky, kdy se ve čtvrtfinále rovněž rozhodovalo až v sedmém zápase na jihlavském stadionu. Tehdy ale hrobníkovi z lopaty utíkala Dukla. Nyní je v pozici znovu oživlých kladenská parta. „Čeká nás poslední zápas a půjdeme do toho stejně jako dosud. Bude to boj a věříme, že na tom konci budeme úspěšnější my," přál si na oddílových stránkách zkušený útočník Petr Tenkrát, který v posledních třech utkáních vstřelil stejný počet gólů.

Dnes bude hodně záležet na taktické disciplíně i onom pověstném štěstíčku. To připouštějí i oba trenéři. „Všechna ta utkání jsou totožná. Je to šíleně vyrovnané a rozhodují maličkosti," vypozoroval zkušenější z lodivodů Petr Vlk. Trenérské ostruhy teprve brousící Pavel Patera hovoří obdobně: „Tuto sérii hrají vyrovnaná a kvalitní mužstva. Stejné to bude i v sedmém zápase. Rozhodne třeba jen jedna jediná chybička."

Jenže po dnešním utkání už nebude možnost reparátu. Úspěšnější se bude chystat na úterní cestu k prvnímu barážovému utkání do Karlových Varů, poražený bude balit na dovolenou. Velké finále série se blíží, startuje tradičně v 17.30 hodin.