JIHLAVA – KLADNO 1:2

STAV SÉRIE: 3:2

Obě víkendová kladenská střetnutí ukázala, že v této sérii se bude v každém zápase jiskřit. Tento trend potvrdila již první třetina, ve které padlo hned osm trestů. Aktivnější byli v této disciplíně domácí a v první polovině zápasu na to také hodně doplatili. Přitom vstup do utkání měli skvělý. Už na začátku 3. minuty Březina našel mezi kruhy Danišovského a ten precizní střelou vymetl šibenici – 1:0. Potom však začalo vystrkovat růžky i Kladno. S koncem 4. minuty se poprvé zaskvěl M. Svoboda, když lapil do lapačky střelu Zikmunda. V polovině třetiny hráli Rytíři přesilovku, Dukla se v ní sice ubránila, ale krátce po jejím skončení D. Tůma tečoval střelu Drtiny a bylo srovnáno. Pak ještě úřadovaly při šancích obou týmů betony Cikánka a Svobody.

Ve druhé třetině nadále přibývalo trestů a v polovině zápasu se dostali Středočeši do dlouhé dvojnásobné přesilovky. Tu dokázali využít a gól padl jako přes kopírák. Střelcem byl znovu Jiří Drtina, tečujícím pak veterán Petr Tenkrát. Duklu to mohlo mrzet o to více, že stejnou příležitost měla chvíli před tím.

„Tenhle zápas rozhodly přesilovky pět na tři. My jsme tu svoji neproměnili, soupeř ano," posteskl si útočník Adam Zeman.

Ve třetím dějství vsadili Rytíři na dobrou defenzivu a tahle taktika nesla ovoce. Dukla se jen těžko probíjela do útočné třetiny, naopak nebezpečnější byli hosté. To demonstroval třeba ve 47. minutě Pekr, který opět prověřil rychlost Svobodovy lapačky. Dvě minuty před třetí sirénou se trenér Petr Vlk odhodlal ke hře bez brankáře. V ní se do dobré šance dostal Seman, ale Cikánka nepřekonal.

„V hledišti byla fantastická atmosféra, oba týmy to vyhecovalo a hrál se vyrovnaný nádherný hokej. V závěru jsme si vytvořili až drtivý tlak, lítalo to kolem branky, ale bohužel to do ní nepadlo," litoval Richard Diviš.

Branky a nahrávky: 3. Danišovský (Březina, Diviš) – 10. D. Tůma (J. Drtina, J. Kloz), 33. Tenkrát (J. Drtina). Rozhodčí: Bejček, Kopeček – Maštalíř, Svoboda. Vyloučení: 9:7. Využití: 0:1. Diváci: 5 075. Třetiny: 1:1, 0:1, 0:0.
Jihlava: M. Svoboda – Kajínek, J. Říha, Dundáček, Bilčík, Šidlík, Půža, Kaláb – F. Seman, J. Skořepa, Jiránek – Jergl, Hubáček, Důras – Zeman, Anděl, Čachotský – Danišovský, Diviš, Březina. Kladno: Cikánek – P. Hořava, J. Drtina, David Růžička, Repe, Kehar, Ptáček – D. Tůma, Burger, J. Kloz – Redlich, R. Přikryl, J. Strnad – Pekr, Machač, Tenkrát – Cetkovský, Zikmund, Gratton – Kubík.

Druhé semifinále - 5. zápas: Motor České Budějovice - Slavia Praha 4:1 (1:0, 1:1, 2:0). Branky: 10. Pajič, 31. Babka, 43. Škoda, 59. M. Čermák - 31. Jankovský. Rozhodčí: Wagner, Würtherle - Hejl, Podrazil. Vyloučení: 3:3, navíc Mazanec - Bača oba 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:0. Diváci: 6 421. Konečný stav série: 4:1.