Dvojnásobný vítěz extraligy se vrací po patnácti letech do mateřského klubu. Hráč přichází do Jihlavy na hostování ze Zlína, smlouvu podepsal na tři sezony.

Marek Melenovský začínal s hokejem v pěti letech v Pelhřimově, záhy ale svoji další kariéru spojil s jihlavskou Duklou. Do extraligového týmu Dukly naskočil v první sezoně samostatné české soutěže 1993/94 jako šestnáctiletý talent. Během sezony 1996/97 odehrál dva zápasy v zámořské AHL za farmářský tým slavného Toronta. Z Dukly odešel v roce 1999 do Havířova. „Nebyl jsem tady už hodně dlouho," uvedl Marek Melenovský při středečním podpisu smlouvy. „Hned se mi ale vybavilo, že jsem tady strávil mládí. I když se tu hodně věcí změnilo, zimák se trochu opravil, kabiny jsou jiné. I tak to ale na mě dýchlo."

V extralize nastupoval celkem za sedm týmů (Jihlava, Havířov, Vítkovice, Znojmo, Třinec, Karlovy Vary, Zlín), s Karlovými Vary a letos se Zlínem oslavil titul mistra republiky. Ve čtyřech zápas přetáhl přes hlavu i český reprezentační dres.

Nyní se tedy vrací Melenovský do Dukly. S jakým cílem? „My jsme si řekli už na začátku jednání s Bedřichem Ščerbanem, že naším cílem je porvat o postup," netají Melenovský. „S Vlčákem (trenér Dukly Petr Vlk pozn. autora) jsme tady zažili pád, byl bych rád, kdyby to společně všichni vytáhli zase nahoru."

To by bylo v Jihlavě určitě hodně slávy. Minimálně stejně, jako si jí užil letos ve Zlíně po zisku titulu: „Oslavy tam ještě pořád probíhají," směje se Melenovský. „Ale já už se od toho snažím nějak odpoutat. Hokejový život jde dál. Už mi připadá, že tam nepatřím."

Na extraligu by si přes odchod do první ligy ještě troufl. „Já nechci končit s hokejem. Rád bych se do ní s Duklou vrátil. To, že jsem z extraligy odešel jakoby na vrcholu, to je jen shoda náhod," uzavřel Melenovský.