Třetí duel rozhodl hattrickem, svým neustálým pohybem a agresivitou v osobních soubojích přivádí do úzkých jihlavské obránce a do varu soupeřovy příznivce. V rozhovoru pro Deník zhodnotil osmadvacetiletý útočník vývoj série i své dosavadní kladenské působení

Jak si užíváte sérii, ve které jezdíte na Vysočinu?
Užívám. Ale především sem ale jezdím kvůli zápasům play-off, a to mě baví. A v podstatě je mi pak jedno, jestli jezdím na Vysočinu nebo jinam.

Říkáte, že si vyřazovací boje užíváte. Na Kladně ale oscilujete mezi třetí a čtvrtou lajnou. Jste spokojen s prostorem, který v kladenském týmu dostáváte? V Třebíči jste byl přece jenom využíván více.

V posledním období, kdy jsem se posunul do třetí řady místo Petra Tona, tak mám prostoru docela hodně. Na to si nemohu stěžovat, hraju hodně, chodím i na přesilovky, takže jsem vytěžovaný víc. Dá se říci, že mě teď trenéři využívají podobně, jako tomu bylo v Třebíči.

Série se od počátku nevyvíjela pro Rytíře moc dobře, ale pondělní výhrou v Jihlavě jste si asi přece jenom trošku zlepšili náladu, že?
Samozřejmě jsme do Jihlavy jeli vyhrát, nic jiného nám teď už nezbývá. Jenže dnes to musíme potvrdit doma. Myslím si, že v posledním utkání jsme chtěli víc než soupeře. Prokázal se charakter našeho týmu a věřím, že se do Jihlavy ještě v pátek vrátíme.

S hokejem jste už něco prožil, patříte ke zkušenějším hráčům v soutěži. Ale přesto, nyní sedáte v kabině s takovými personami, jakou jsou například Petrové Ton a Tenkrát nebo Jiří Burger. Jaké to je, sledovat v akci takové ostřílené plejery?
Pravdou je, že v Třebíči jsem patřil mezi ty zkušenější hráče. Tady si připadám jako nějaký mladý kluk. (směje se) Z tohoto pohledu se mám stále ještě co učit. Naštěstí každý rok se hraje nějaká ta série play-off, takže mohu sbírat další zkušenosti. Ale hokej je od roku rychlejší a rychlejší, takže také oni se stále učí novým věcem. (smích)

Když už jsme u těch hokejových velikánů, na lavičce vám šefují další exreprezentanti, Pavel Patera a František Kaberle. Byť svůj trenérský život teprve začínají, určitě vám mají co předat.
Rozhodně. Svoji kariéru teprve startují, a nechci mluvit za ně, ale i pro ně je třeba tato série velkou školou. Myslím, že jsou za to rádi, i když to mají hodně těžké. Hodně se od nich očekává, byli to vynikající hráči a všichni si myslí, že hned udělají s Kladnem velký úspěch. Jenže ono je to i hodně o nás, o hráčích. My předvádíme výkon na ledě. Uvidíme, jak po konci sezony budeme spokojení my i oni.

A do třetice to největší kladenské jméno. Potkal jste se i s majitelem klubu?
Jasně. Jarda Jágr s náma v létě trénoval, takže se i s jsem ním potkával. Samozřejmě bylo co okoukávat. Ale párkrát jsem si ho i povodil. (smích)

Několikrát jsme zmínili vaše minulé působiště, Třebíč. Co jste říkal výkonům Horácké Slavie v sezoně? Po loňském trápení letos předváděla úplné jiné výkony.
Oni chtěli minimálně do předkola, nakonec byli v šestce, takže si myslím, že tam byla spokojenost. Možná byli trochu zklamaní, že se doma nevyhrál nějaký zápas play-off. Co jsem byl s kontaktu s lidma z Třebíče, tak Slavii skvěle zachytal brankář a oni nevyužili žádnou přesilovku, to možná rozhodlo.