V brodské Kotlině se utkají dva tápající celky. Rebelové i Dukla vyhráli z posledních pěti duelů jediný. A oba rivalové si smlsli na Jestřábech z Prostějova. Jinak ale svým fanouškům mnoho radosti letos nenabízejí.

Rebelové na dně tabulky ztrácí na tabulkového souseda Prostějov sedm bodů, na Most o příčku výš ale už dvacet… Mírně lépe je na tom Dukla, ale ambiciózní tým také hodně pokulhává. Na vedoucí Chomutov totiž ztrácí rovněž dvacet bodů.

V Brodě už sice vyměnili trenéra, Vladimír Jeřábek ale s nezkušeným týmem prostě zázraky udělat nemůže. Jeho jihlavský protějšek, Petr Vlk, ustál svoji pozici u týmu a v Kotlině bude bojovat o konec černé série i zvýšení sebevědomí.

To ostatně slibuje za tým i kapitán Dukly Tomáš Čachotský. „Jedeme si pro vítězství. Uděláme všichni všechno pro to, aby se to povedlo," uvedl na klubovém webu kapitán Dukly Tomáš Čachotský. „Musíme to zlomit vůlí a bojovností. Pokud vyhrajeme dva, tři zápasy za sebou, tak se k nám štěstí přikloní zpátky, bude se hrát líp, nebudou nám tolik skákat puky na hokejkách, budeme klidnější," věří Čachotský.

O bojovnosti hovoří i Rebelové. Ti letos Dukle dvakrát těsně podlehli, do třetice chtějí bodovat. První derby prožije kouč Jeřábek, ale nijak emotivně jej neprožívá. „Tohle jde úplně mimo mě," tvrdí přesvědčivě. „My máme jiné možnosti i kádr než Dukla, která je někde jinde."

Jako výhodu brodský trenér nevidí ani nedobré rozpoložení v táboře soupeře. „Víte, já si myslím, že jejich problémy jsou jiné než naše. Opravdu. Vůbec se soupeřem nezabýváme, soustředíme se na náš výkon a uděláme vše pro to, abychom třeba urvali nějaké body."

Chtějí u Pirátů uspět

Nejtěžšího soupeře prověří v sobotu Horácká Slavia. Třebíčští hokejisté se představí na ledě vedoucího Chomutova. Přestože s Piráty letos už dvakrát prohráli (doma až v prodloužení), trenér Jiří Mička vyhlašuje před odjezdem jednoznačně: „Půjdeme do utkání jako do každého jiného. Pokusíme se vyhrát!"

Piráti v minulém kole po sedmi vítězných duelech klopýtli v Benátkách nad Jizerou, ale podle Mičky to nic neznamená. „Chomutov je nejlepší tým soutěže a určitě to s nimi nijak nezamává. Nečeká nás tam nic jednoduchého."

Tím spíše, že Horáci nebudou moci postavit, stejně jako minule v Jihlavě, své ofenzivní klenoty Erat s Havlem. A kdo se postaví do brankoviště? „Gólmany budeme řešit až v pátek v noci po skončení extraligy," uvedl Mička závěrem.