Populární osobnost české a slovenské hudební scény Richard Müller zazáří již zítra v Domě kultury v Jihlavě. A nebude sám, na jevišti se spolu s ním objeví také oblíbený zpěvák Dan Bárta. Oba umělci budou koncertovat v rámci veleúspěšného Potichu tour 2. Začátek hudebního vystoupení naplánovali pořadatelé na devatenáctou hodinu.

Diváci se mohou těšit především na největší hity z bohaté sbírky Richarda Müllera, avšak v typické komorní podobě. Oproti prvnímu Potichu tour zpěvák některé písně vyřadil a nahradil současnějšími hity. A aby toho nebylo málo, chybět nebude ani host – Dan Bárta. „Už před několika měsíci jsem ho požádal, abychom se dali dohromady. Dan souhlasil a já se velmi těším, protože s ním přijde spoustu nové inspirace,“ uvedl Müller.

Vstupenky na hudební projekci vyjdou od necelých šesti set až po tisíc korun dle výběru místa v sále. „Lístky by měly být k sehnání také na místě, i když na umělce takových jmen bývá vyprodáno. Zejména Richard Müller se těší velké přízni diváků,“ prohlásila pracovnice programového oddělení jihlavského domu kultury Jarmila Hlávková.

Slovensky i česky

Richarda Müllera si většina lidí pamatuje převážně z klipů k jeho písni Po schodoch či Srdce jako kníže Rohan. Zpěvák totiž zpívá jak v rodné slovenštině, tak v češtině. Mezi další hity, se kterými syn hereckých hvězd slavil úspěch, patří také Štěstí je krásná věc, Milovanie v dáždi a Nahý. Rodák z Hlohovce se přitom za svůj život nevěnoval pouze koncertování, ale také publicistické činnosti v časopisech Populár a Gramorevue.

Jak již bylo uvedeno, společně s Müllerem ukáže divákům svůj um zpěvák, textař a fotograf Dan Bárta. Rodák z Karlových Varů se soustředí zejména na jazz a pop. Je dokonce držitelem několika cen Akademie české populární hudby, v roce 2006 se navíc umístil na třetí příčce ankety Český slavík. Vidět jej lidé mohli rovněž v roli vodníka v poetickém filmu Kytice či v několika dalších filmových snímcích.