Ve veřejném prostoru se stolováním zabývá třeba fotograf a landartista Abbé Jaroslav Libansky v projektu Permanent breakfast čili Nekončící snídaně.

Jihlavské setkání Otevřená večeře bude mít pravděpodobně jinou atmosféru, než jakou mívá sousedsky milý Permanent breakfast. Otevřenou večeři vyhlásili lidé z okruhu Divadla otevřených dvěří DIOD, nebo lépe lidé, kteří se točí kolem společenského a kulturního dění v Jihlavě a chtějí měnit věci. Patří k nim Marek Hovorka, Karolína Zmeková či Milan Medvěd Kolář. Pod heslem „Není nad společné jídlo" iniciátoři vyzvali širší společenství lidí ke společnému stolování k večeři, ke komunikaci, k diskusi. Kdo chce přijít, může uvařit něco dobrého, přinést své oblíbené jídlo do DIODu a debatovat třeba o tom, co se mu v Jihlavě líbí, co ne a co by se mělo či mohlo změnit. Přičemž téma není zúžené pouze na kulturu.

„Pojďme si povídat nad dobrým jídlem a vínem o tom, co nás v Jihlavě baví a co by potřebovalo trochu nakopnout!" hecují Jihlavany pořadatelé.

Otevřená večeře se koná v pondělí v DIODu a začíná v půl osmé večer.