Novou talk show na motivy pořadu Všechnopárty představí ve středu 17. května jihlavskému publiku populární moderátor, komentátor a bavič Karel Šíp. Do jihlavského DKO přijede spolu se svým hostem Josefem Aloisem Náhlovským, se kterým proberou umělecké začátky, zážitky a nebudou chybět ani veselé historky z cest do zahraničí.

O den později se bude v domě kultury slavit. Do krajského města Vysočiny totiž přijedou umělci z travesty skupiny Screamers, kteří předvedou show k oslavě dvaceti let na scéně. Na jevišti vás pobaví Lili, Paula, Halina, Dolores a Saša.

Poslední v květnovým programu je komediální one man show o zamilovaném uklízeči z nákupního centra zvaná Vysavač. Ve hře českého autora Patrika Hartla uváděné Studio Dva divadlem pobaví přítomné diváky herec Bob Klepl. Romantickou komedii plnou vtipných eskapád, neuvěřitelných hrdinských kousků, trapných nárazů na ústa a snění přiveze Studio Dva divadlo do jihlavského DKO v úterý 23. května.

Na všechna představení DKO ve druhé polovině května zbývají poslední vstupenky. „Na Minipárty máme volných dvanáct vstupenek a myslím si, že budou v prodeji i na místě. Určitě ale před představením travesty skupiny Screamers se vstupenky prodávat budou," sdělila ve čtvrtek Jarmila Hlávková z DKO.

Pracovníky jihlavské zoologické zahrady a veřejnost šokoval incident, při kterém tři malí kluci zaútočili na plameňáky. Jedno zvíře útok nepřežilo.
Rodiče dětí, které zabily plameňáka, přestali spolupracovat se zoo