Sborový festival s nejdelší tradicí v Česku se letos koná již po šedesáté. Festivalovému publiku se tak představí nejlepší účinkující z posledních let. Dohromady vystoupí 12 soutěžních a 10 přehlídkových pěveckých sborů z Česka i zahraničí.

„Obohacením letošního festivalu budou vystoupení zahraničních hostů z Japonska a Rakouska. V průběhu zahajovacího pátečního večera se publiku představí společně se zahraničními hosty novojičínský sbor Ondráček, dále pak Cantica Laetita Zlín a v závěru mužský vokální soubor Gentleman Singers z Hradce Králové,“ popsal páteční program Josef Dušek z Národního informačního a poradenského střediska pro kulturu.

V sobotu bude na programu vystoupení pěveckého sdružení z Prahy, rakouského mládežnického souboru z Klagenfurtu či vokálně-instrumentální vystoupení.

Hazardní podnik Quantanamo na jihlavském sídlišti Březinky chátrá. Hráči musí jezdit do Čížova.
Jihlava vyhnala hazard do okolních obcí

Program je připraven po celé Jihlavě, vstupné je zdarma. „Festivalové koncerty se uskuteční na několika místech v Jihlavě. Páteční zahajovací koncert bude od 19 hodin v kostele Povýšení sv. Kříže, sobotní soutěž od 9.30 hodin v Kongresovém sále Hotelu Gustav Mahler, odpolední open-air koncert od 15 hodin na Masarykově náměstí a večerní koncert od 19 hodin v kostele Povýšení sv. Kříže,“ dodal Josef Dušek. Ve zmiňovaném kostele se uskuteční nedělní koncert od 10 hodin a vyhlášení soutěžních výsledků.