Čtyř žen, které obětovaly část života divadlu, 
a to se pak stalo jejich druhým domovem. Takový příběh tento pátek v Horáckém divadle Jihlava rozehrají Slovenky Lenka Barilíková, Jana Kovalčíková, Eva Pavlíková a Alena Pajtinková. Představení v podání herců z Divadla Andreje Bagára v Nitře začne v 19 hodin. Autorem výborné komedie je Arnošt Goldflam.

„Herečky přicházejí, odkládají svoji civilní identitu, přeměňují se v dramatické postavy a odcházejí na jeviště. Potom se vracejí zpět z divadelní iluze do reálného života. Šatna je ten magický prostor, kde se prolínají jejich soukromé životy, jejich každodenní starosti 
i radosti s divadelním sněním," uvedla o divadelním představení mluvčí Horáckého divadla Jihlava Mirka Kvíčalová.

PRECIZNÍ A SVĚDOMITÁ

Každá z hereček je jiná. Jedna je zkušená, dlouholetá členka divadla a druhá stojí ještě na začátku své divadelní pouti. Jedna je trochu lehkomyslná a bláznivá, další je precizní a svědomitá. Společně sdílejí svoji šatnu, kde si mohou povídat o svých zážitcích, zkušenostech, skrytých očekáváních a tužbách.

„Arnošt Goldflam, herec, režisér a dramatik, nás jako skutečný znalec uvádí do tohoto prostředí a odhaluje tajemství dámské šatny. 
S humorem a láskyplným porozuměním nás provází osudy jednotlivých postav 
a dává nahlédnout do jejich nitra," řekla Kvíčalová.

ZDEŇKA HINKOVÁ