Jako už tradičně na tomto místě uspořádal svůj koncert pěvecký sbor Foerster, který spadá pod Sokol Jihlava. Jako host potom vystoupil pěvecký sbor Čech a Lech Humpolce.

Po drtivou většinu času je ale někdejší tradiční jihlavské kino, které přestalo promítat na konci února 2009, prázdné.
„Jenom výjimečně si kino někdo pronajme,“ odpověděla na dotaz Deníku hospodářka Sokola Jihlava Eva Zuzaňáková. Žádná kulturní akce v teď v bývalém kině plánovaná není. „Pouze Foerster by zde měl mít i svůj vánoční koncert,“ doplnila Eva Zuzaňáková.

Nové uplatnění by mohlo bývalé kino dostat až po plánované rekonstrukci. „Na místě by měla vzniknout alternativní scéna kina Dukla,“ zmínil vedoucí radničního odboru školství Tomáš Koukal. Jestli se ale s úpravami začne, to bude záležet na získaných dotacích. O myšlence alternativní scény představitelé města se Sokoly jednali už asi před dvěma lety.

Nové využití bývalého kina by obyvatelé krajského města většinou přivítali. „Alespoň by kino nechátralo a vrátil by se do něj život,“ poznamenala Zdena Ondrášková, která chodila do Sokola už jako malá holka. „Bylo to kino mého mládí,“ dodala žena. Že kino zaniklo, je podle ní opravdu velká škoda. „Je nám to moc líto. Byla bych ráda, kdyby se tu kino, opět otevřelo. Vzniknout by tu mohl například multifunkční sál,“ nastínila další obyvatelka Jihlavy Jana Krejčová. „Je škoda, že ve městě kina zanikají. Slyšela jsem, že má problémy i kino Dukla,“ poznamenala zase Libuše Sádovská.

Dosavadní provozovatel kina Dukla, které se po rekonstrukci znovu otevřelo na podzim loňského roku, už na jihlavský magistrát donesl výpověď z nájmu. Vedly ho k tomu finanční důvody. „Město nyní s největší pravděpodobností vypíše výběrové řízení na nového provozovatele,“ řekl Tomáš Koukal. Toho by kino mohlo dostat do konce prázdnin.