Ivan Mládek a jeho Banjo Band, Smolíkovi a jejich podivuhodné dobrodružství, Chinaski či Aneta Langerová potěší příznivce v prvním čtvrtletí roku 2016 ve Žďáře nad Sázavou. „Vstupenky na tyto akce, stejně jako dárkové poukazy do Kina Vysočina, jsme začali prodávat jako vánoční dárky," upozornila Jaroslava Harvánková, zástupkyně ředitelky Kultury Žďár.

Ivan Mládek s kapelou zavítá do Městského divadla ve čtvrtek 21. ledna. Koncert začne v 19 hodin a lístek přij- de na 280 korun. Divadelní představení podle maďarského animovaného seriálu přiveze do Domu kultury Studio dva v úterý 26. ledna. V hlavních rolích členů rodiny Smolíkovy a jejich souseda se představí Eva Holubová, Bohumil Klepl, Jana Stryková, Václav Jílek, nebo Jan Meduna, Jiří Ployhar, Radim Madeja jako pes Zorro a Michaela Váňová, nebo Eliška Hanušová coby kočka Žofie.

„Je to úžasně udělané představení podle předlohy známého seriálu, který známe z dětství. My jsme se na ně byly s kolegyněmi podívat a dvě hodiny jsme se smály. Je to skvělá zábava, herci vyni-kající. Opravdu se pobavíte, a zvlášť, pokud znáte tu předlohu," pozvala Marcela Lorencová, ředitelka Kultury Žďár.

Fanoušci kapely Chinaski si přijdou na své 24. února. „Vstupenky do Domu kultury prodáváme do 20. prosince za 350 korun na stání a za 400 korun na sezení. Od 21. prosince budou ceny 390 a 440 korun, na místě přijdou lístky na jednotných 490 korun," vypočítala Jaroslava Harvánková.

Na radosti se jmenuje turné, s nímž do Žďáru zavítá Aneta Langerová, a to 14. března. Koncert se koná v divadle a začíná v 19 hodin. Lístek stojí 450 korun. „Jako dárek mohou zájemci zakoupit také stokorunové poukazy do kina Vysočina. Platí na filmy od 25. prosince do 31. března," doplnila Harvánková.

Pro nákup vstupenek na koncerty a divadelní představení lze využít elektronickou cestu na webu dkzdar.cz.

„Od pondělí do středy je otevřená pokladna Domu kultury mezi 13. a 17. hodinou. Od 17. prosince do 3. ledna bude tato ovšem uzavřena. V ostatní dny je možné zakoupit lístky v pokladně Kina Vysočina," poradila Věra Sedláková z Kultury Žďár.