Ve čtvrtek v 18 hodin ale léto ještě pokračuje koncertem dalších dvou zajímavých kapel. První je pražská – jmenuje se Filtr a od svého založení osciluje mezi divadlem a hudbou. Členové pocházejí z divadla Krvik Totr. Koncert této výhradně autorské „populárně naučné skupiny" navíc nepostrádá notnou dávkou humoru.

Druhou ze čtvrtečních kapel je China Blue – „jihlavská rocková kapela zralých hudebníků, kteří mají jasno v tom, kterak rokenrolem potěšit sebe a své přátele a příznivce". Máme se na co těšit!

Úplný finiš Kulturního léta v Pivovarské bude v pátek patřit „magické továrně na hudbu" – Orchestrijónu & Zatrestbandu z Třeště. Strůjcem tohoto mechanického teátru je Petr Píša, který Orchestrijón osadil swingovým orchestrem Za-trestband.

Vedle muzikantů se ale za Orchestrijónem „schovává" nespočet zvláštností… O jaké jde, se ale budete muset přijít přesvědčit sami. Poslední koncert letošního Kulturního léta spustí Orchestrijón & Zatrestband v Pivovarské restauraci v pátek. Začátek koncertu je ve 20 hodin, vstupné je 90 korun. A kdo by se chtěl dozvědět něco víc o pořadateli celého Kulturního léta – od 16 do 18 hodin si může pivovar projít s výkladem a úplně zdarma.