Agentura Magmakoncert připravila na rok 2013 již třetí ročník kultovního rockového festivalu Magmafest. Tuto sobotu se Magmafest uskuteční v jihlavském letním kině na Heulose.

Na co se milovníci tvrdé rockové muziky mohou těšit? Budou to drsné rytmy tvrdé rockové hudby těch nejlepších regionálních i celostátně známých skupin. „Z kapel, které vystoupily v rámci minulých ročníků, bychom rádi upozornili na skupiny Hamr, Hand Grenade či populárního Aleše Brichtu," předestřeli své tipy pořadatelé.

Dá se říct, že dramaturgicky je Magmafest připraven s důrazem na patřičnou gradaci. Začátek bude ve 13 hodin patřit strakonické hardrockové kapele Hamr, kterou v vystřídá metalrocková Hand Grenade z Mirovic, následovaná rock-screamovou sestavou The Paranoid ze slovenských Šuran.

Alkehol na závěr

Potom nastoupí těžká váha v podání pražské česko-ruské metalové kapely Dymytry, která svůj styl nejčastěji označuje jako psy-core. V rozběhnutém maratonu ji vystřídá liberecká thrash metal-hardcor kapela Krucipüsk předskakující legendární Arakain. Za něj je pro zklidnění vložen Miloš Dodo Doležal, aby byl v rockovém sprintu vystřídán pražskou temně metalovou skupinou Törr. Do finiše pak uvede další z pražských sestav kapela Harlej. Závěrem se představí Alkehol, který o půlnoci celý maraton uzavře.

Magmafest 2013 začne ve 13 hodin, vstup do areálu bude možný od pravého poledne. Vstupenky stojí v předprodeji 349 korun, na místě návštěvníci zaplatí 400 korun. Předprodej zajišťují turistická informační centra v Jihlavě, Pelhřimově, v Havlíčkově Brodě a ve Žďáru nad Sázavou v prodejně hudebních nástrojů Andante. On-line jsou lístky k mání také na www.ticketon.cz.

PAVEL MORAVEC