Do Přerova se díky úspěšně zvládnutým krajským závodům dostalo se sedmi choreografiemi pět výběrů ze Street Busters.

Junioři A a B, Hvk A a B se v přerovské hale představili jako první, a vzešlo z toho jedno medailové umístění, kterým se mohou chlubit Junioři A za vystoupení Afrika ve „street show". A k tomu získal Street Busters tři vstupenky na republikový šampionát, který hostí v polovině května Brno. „Hodnotím to dobře, protože tam byla velká konkurence. Mrzí mě, že nám nepostoupili Hvk A a Junioři B, ale tam soutěžilo opravdu hodně týmů, bylo to těžké," říká Veronika Peroutková z jihlavského Street Busters.

Neděle patřila mladším tanečníkům, mezi kterými měl jihlavský klub zastoupení jediné. Ale to stálo za to! Děti A vyhrály v Přerově obě své soutěže, čímž také získaly dvě vstupenky na brněnské mistrovství republiky. V jedné z kategorií porazily dokonce deset soupeřů. „Já jsem to vůbec nečekala. Ta konkurence byla velikánská, a když jsem viděla ty týmy, které tančily opravdu dobře, tak bylo první místo překvapením," reaguje nadšená trenérka Peroutková.

Radost se navíc znásobila po vyhlášení výsledků v kategorii „street show", kterou Děti A také ovládly. Za bouřlivého povzbuzování svých rodičů si tak mohly podruhé užívat oslavy na nejvyšším stupínku pro vítězné trio.

A to díky netradiční, náročné a krásné choreografii Rainforest, která jim navíc přinesla parádní bonus – tím byla speciální cena za nejlepší choreografii v dětské kategorii v podobě tabletu, a především voucheru v hodnotě 20.000 Kč na účast na celosvětovém tanečním kempu, který bude Česká republika hostit v létě! „Porota to naše vystoupení hodnotila velmi pozitivně. Byli z toho nadšení, a pro nás to byla taková třešnička na dortu," doplňuje Veronika Peroutková, která ale ví, že před blížícím se republikovým šampionátem, který Brno hostí od 13. do 15. května, nesmí mladí tanečníci usnout na vavřínech. „Je to pro nás velká motivace, ale musíme makat dál. Na mistrovství republiky to nebude brnkačka. Přibudou tam týmy z Prahy, které budou silné, a my máme ještě dva týdny na intenzivní přípravu," uzavírá.