Na první den měsíce října připadá každoročně Mezinárodní den seniorů. Tento svátek má lidem připomínat, s čím vším se člověk musí ve stáří potýkat a jak vlastně žijí naši rodiče či prarodiče. Právě k tomuto dni se váže zábavní program, který je připravený na pondělí 28. září. Bude se konat na pelhřimovském Masarykově náměstí. Nese název Svátek seniorů a nejen pro starší generaci je tam připravený bohatý kulturní program.

„Tímto uzavíráme zastavení po okresních městech, přičemž oslavy se vždy těšily velké návštěvnosti," řekl radní Kraje Vysočina pro oblast sociálních věcí a rodinné politiky Petr Krčál (ČSSD). Kraj je totiž pořadatelem této akce.

Ta začne ve 13.50 vystoupením Tanečního studia DanceArt. Potom na pódium přijde operní zpěvák Jakub Pustina, jehož tenor znají nejen obyvatelé Vysočiny z Pustinových četných koncertů. Následovat bude další vystoupení tanečníků z DanceArtu a v 15 hodin začne zpívat Gabriela Goldová. Její kariéru odstartovalo v roce 1989 vítězství v celostátní soutěži a od té doby se umění věnuje nepřetržitě. Zahrála si v muzikálech a vystupuje jako zpěvačka i moderátorka.

Láďu Hrona a jeho hvězdy, které nehasnou, určitě většina diváků zná z jeho četných televizních vystoupení i díky jeho pravidelné účasti na pelhřimovském festivalu rekordů. Na jeviště přijde s úderem půl čtvrté a po něm již celé zábavní odpoledne ukončí kapela Vysočinka.

Programem bude provázet moderátorka Marie Tomsová, která téměř dvacet let pravidelně vítala televizní diváky usedající k televizorům.