Jihlavská zoo pořádá i nadále klubové večery. Jde o besedy se zajímavými cestovateli a přírodovědci, a to vždy každý první čtvrtek v měsíci. Začátky jsou vždy od 17 hodin.

První v letošním roce je na programu hned ve čtvrtek a nese název Putování po (ne jen přírodních) klenotech bývalé Jugoslávie s malým nahlédnutím za hranice. Beseda se koná v centru PodpoVRCH. „Přijďte do zoo na besedy, připravené cestovateli, přírodovědci a zajímavými lidmi, kteří mají co předat. Dozvíte se na nich mnoho zajímavých informací o cestování po různých koutech světa, o zvířatech, o tom, jak se žije jinde, a mnoho dalšího," pozval tiskový mluvčí Martin Maláč.

Povídání Milana Macháčka o krásách zemí bývalé Jugoslávie zavede posluchače do některých oblastí Slovinska, Chorvatska a Černé Hory, které se nacházejí většinou mimo pobřeží nebo turisticky nejnavštěvovanější území.

Kromě několika národních parků a menších chráněných území zavede i do krajinářsky zajímavých míst mimo známé trasy, která si s těmi proslulejšími v ničem nezadají.

LUCIE ŽÁČKOVÁ