Legendárním muzikálem Někdo to rád horké zahájí nadcházející sezonu Horácké divadlo Jihlava (HDJ). Divadlo chystá pro sezonu 2014/2015, která bude jubilejní sedmdesátá pátá, ještě dalších pět premiér na velké scéně a lákat chce i na nové neokoukané tváře. Diváci se budou mít na co těšit.

Na začátku minulé sezony sice přišel Richard Vokůrka, ovšem divadlo se pro změnu rozloučilo s Kryštofem Čeřovským a Josefem Starou. „Taťána Schottnerová odešla do důchodu, ale na jevišti Horáckého divadla ji budou diváci i nadále vídat," doplnila k osudu některých dosavadních členů souboru umělecká šéfka a režisérka HDJ Kateřina Dušková.

Zajímavé jsou příchody herců, od nadcházející sezony si budou diváci zvykat na jména Matyáš Procházka, Martin Dobíšek a Lucie Ingrová. „Příchod nových tváří byl nezbytností. Nejmladšímu členovi souboru bylo před novou sezonou sedmadvacet let, což nám začínalo komplikovat obsazování rolí, které vyžadují vysloveně mladé herce," připomněl k hereckému obsazení ředitel divadla Josef Fila.

Horká premiéra

Lucie Ingrová se představí hned ve zmíněném muzikálu Někdo to rád horké, jejíž premiéru divadlo naplánovalo na 13. září. „Poslední červnový pátek jsme zakončili první fázi práce na legendárním muzikálu Někdo to rád horké s Jakubem Škrdlou, Richardem Vokůrkou a naší novou kolegyní Lucií Ingrovou v hlavních rolích. Pokračovat budeme zase v srpnu, abychom mohli 13. září zvednout premiérovou oponu," prozradila z plánů souboru Dušková, která první premiéru nadcházející sezony režíruje. V sezoně 2014/2015 plánuje divadlo inscenovat nové tituly současné světové dramatiky.

Na malé scéně, tedy nad rámec plánu premiér na velké scéně, se objeví psychologické drama V hodině rysa z pera švédského dramatika Per Olov Enquista a česká premiéra komorního dramatu Interview holandských autorů Theodora Holmana a Theo van Gogha. „Sezonu 2014/2015 jsme nazvali sezonou hledání grálu, světla, naděje, tak jen doufám, že nad námi bude svítit šťastná hvězda a my se toho světla dotkneme, a že nás naši diváci neopustí a přivedou s sebou do hlediště Horáckého divadla další nové tváře," vyslovila předsezonní přání umělecká šéfka a režisérka Horáckého divadla Kateřina Dušková.