„Jsme příjemně překvapeni zájmem soutěžících i jejich příznivců. Hlasy už nyní počítáme na tisíce," popsal jeden z organizátorů soutěže Milan Zerzánek.

Do finále soutěže postoupilo jedenáct interpretů a kapel z celého kraje, které vybrali návštěvníci dvou semifinálových koncertů v lednu. Už od 28. ledna mají příznivci soutěžících možnost hlasovat na webových stránkách soutěže www. vysocinahledatalent.cz.

Podle Zerzánka mohou návštěvníci finálového koncertu vidět, a hlavně slyšet průřez všemi žánry. Hostem večera pak bude vítěz druhé řady televizní Superstar Vlastimil Horváth.

„Ve finále jsou zajímaví muzikanti se zajímavými skladbami. Já sám se těším hlavně na to, jakým způsobem na sobě soutěžící během toho měsíce zapracovali," uvedl Zerzánek.

Soutěž má smysl i podle zkušeného člena několika zábavových a plesových formací Richarda Lavičky z Měřína na Žďársku. Hudebník, známý také z účinkování v měřínském živém betlému, se rozhodl jít do souboje s o generaci mladšími konkurenty s autorským duetem Je to v nás, který nazpíval společně s Terezou Motyčkovou.

„Taková soutěž tu na krajské úrovni chyběla. My v tom vidíme šanci uplatnit své nápady a třeba se hudebně posunout zase o kousek výš," zdůvodnil Lavička.

V soutěži se hraje o možnost natočení profesionálního singlu, agenturní zastoupení včetně účasti na dvou hudebních festivalech, možnost natočení klipu či vysílání skladby v rádiu. Finálový koncert začíná v jihlavském Tunellu v sobotu v šestnáct hodin. Hlasování bude možné ještě během vystoupení jednotlivých finalistů.