Bohatý kulturní program začíná již tuto středu, kdy pivovar naplánoval vycházku po Pivovarské naučné stezce s odborným výkladem sládka a ochutnávkou piva. Procházka bude doprovázena veselými příhodami v podání jihlavských divadelníků z De Facto Mimo, a zakončí ji posezení s harmonikou na zahrádce v Pivovarské restauraci.

Pro červnové dny pak pivovar naplánoval ještě další dva Dny Ježka a Koncert bez hranic, které nebudou patřit jen koncertům pro dospělé posluchače, ale při pohádkovém odpoledni si užijí i děti.

Série koncertů v rámci Kulturního léta pokračuje v Pivovarské restauraci od 10. července a potrvá až do konce srpna, kdy vystoupí třešťský Zatrestband s Petrem Píšou.

Pivovarské čtvrtky se staly již tradicí a tamní stage nabídne celkem 16 kapel. Některé z nich premiérově. Začátky jsou vždy v 18 hodin a za vstupné zaplatíte padesát korun.

Ježek zároveň láká 16. srpna na jazzové odpoledne na Roštejně, respektive na další ročník tradičního jazzového festivalu. Pivovarské akce mají hudebně široký záběr a navíc pod-poří i dobrou věc. „Část výtěžku z těchto akcí bude věnována na konto jihlavské onkologie," sdělila Eva Vařejčková z jihlavského pivovaru.

LUCIE ŽÁČKOVÁ