T.E.J.P. při své tvorbě využívá metod pohybového divadla, cirkusových výstupů, loutkového divadla, nebo třeba i postupy němé filmové grotesky. Páteční představení je založeno na stínohře, tanci, akrobacii.

Každý člověk prožívá svůj osudový příběh. I komediant Zeppo se v podání jihlavského divadla T.E.J.P. vypravil za svým osudem. Kufr plný loutek, v hlavě příběh O Elfovi, krásné Víle a zlém Čaroději. V tom příběhu má, jak jinak, dobro jako zázrakem přemoci zlo. Jenomže v životě to bývá jinak, než si člověk představuje. Zeppovi se všechno zamotá a zkomplikuje.

Příběh, který už tisíckrát vypravoval, ožívá. Zeppo musí nečekaně, stejně jako Elf z jeho smyšleného příběhu, uchránit krásnou vílu před zlým čarodějem dřív, než bude pozdě. I věčně bavící a smějící se komediant je jen člověk a také na něj jednou dopadne smutek, splín a pochybnosti.

Na další štaci ale už zase čekají další diváci. Kára se musí táhnout dál. Neznámo kam, jedno na kterou stranu, ale s vírou, že Cesta je to pod jeho nohama a že to, co dělá, má anebo mít musí nějaký smysl.

Zeppův příběh nikdy nekončí. Vždy stále znovu a znovu začíná.

Fantazijní inscenaci uskupení T.E.J.P. můžete zhlédnout v pátek od sedmi hodin večer v jihlavském divadle DIOD. Vstupenky stojí 150 korun. Studenti a důchodci zaplatí 80 korun a děti do 10 let jen 60 korun.

MARTIN MEJSTŘÍK