Předpověď meteorologů se vyplnila a Vysočinu v noci zasáhly bouřky doprovázené silným větrem. V průběhu noci a časného rána zasahovali hasiči na Vysočině u více než 120 událostí. K převážné většině událostí vyjížděli hasiči na Pelhřimovsku. "Nejčastěji jednotky odstraňovaly stromy a větve, které spadly na komunikace a bránily tak plynulému provozu. K prvnímu padlému stromu vyjížděli hasiči před desátou hodinou večer k obci Kejžlice. Od půlnoci až do ranních hodin se potom hasiči prakticky nezastavili. Hlášení o popadaných stromech a větvích přijímali operátoři tísňových linek v časovém rozmezí jen několika minut," informovala mluvčí hasičů Petra Musilová.

Hasiči v noci vyjeli k popadaným stromům u Těmic, Včelničky, Božejova, Jiřic, Dráchova nebo Žirovnice. Na komunikaci u obce Vřesník uvízl mezi dvěma padlými stromy osobní vůz. Problémy se nevyhnuly ani železnici. Strom z kolejiště hasiči odstraňovali u Chřenovic na Havlíčkobrodsku.

Ilustrační foto.
V Jihlavě hoří hala společnosti na zpracování dřeva

Spadlý strom způsobil také dopravní nehodu mezi obcí Věž a Rozkoš na Havlíčkobrodsku. "Po půl druhé v noci vyjížděla jednotka profesionálních hasičů ze stanice Havlíčkův Brod společně s jednotkou sboru dobrovolných hasičů z Herálce k ohlášené dopravní nehodě na komunikaci spojující Věž a Rozkoš. Osobní vůz na silnici narazil do padlého stromu," uvedla Petra Musilová. Nehoda se oběšla bez zranění.

K dalším bezmála šedesáti událostem hasiči vyjeli i v průběhu sobotního dopoledne."Hasiči v průběhu dopoledne odstraňovali stromy a větve, které padly na komunikace a bránily tak plynulému provozu a čistili je od nánosů bahna. Od včerejších večerních hodin se počet technických zásahů souvisejících s bouřkou vyšplhal na 180," dodala mluvčí policie.

Ilustrační foto
Dva hasičské sbory z Pelhřimovska slaví významné výročí