Také škola, ve které učil jízdu na motorce, vydala prohlášení. „Byl to člověk s obrovským srdcem, férový chlap a vynikající lektor,“ stojí mimo jiné na stránkách motoškoly. Ta proto na nadcházející víkend zrušila také veškeré kurzy. Kolegové motorkáři chystají na nadcházející dny motojízdy na jeho počest.

Ilustrační foto.
Tragický čtvrtek: Na silnici u Větrného Jeníkova zemřel motorkář

A co se ve čtvrtek krátce po sedmnácté hodině odpoledne stalo? Podle prvotního šetření policistů jeli za sebou tři motocyklisté ve směru od Jihlavy na Větrný Jeníkov. První z nich, třiatřicetiletý řidič na motocyklu KTM 1200, se po projetí mírnou zatáčkou čelně střetl s protijedoucím autobusem, který jel opačným směrem od Větrného Jeníkova na Jihlavu. „Motocyklista utrpěl těžké zranění, kterému na místě podlehl, další motocyklista byl zdravotnickou záchrannou službou na místě vyšetřen, ale žádné zranění u něho zjištěno nebylo. V autobuse k žádnému zranění nedošlo,“ uvedla policejní mluvčí Dana Čírtková.


Nehoda se stala na silnici II/523 mezi Větrným Jeníkovem a Bílým Kamenem. Silnice zůstala po nehodě zcela neprůjezdná, provoz na ní byl obnoven až po čtyřech hodinách. Policisté odkláněli provoz přes Hlávkov a Šimanov.

U řidiče autobusu policisté provedli dechovou zkoušku s negativním výsledkem. U řidiče motocyklu byla nařízena soudní pitva. Okolnosti tragické nehody a míra zavinění, jsou předmětem dalšího prověřování.

V letošním roce zemřelo na silnicích Kraje Vysočina při dopravních nehodách celkem devět osob. Z toho byli dva řidiči motocyklů.

Ilustrační foto.
Muž pronajímal byt, který nikdy neměl