Můj hrad, můj dům. Toto pravidlo platilo v předešlých čtyřech zápasech. Ty první dva hrála na své půdě jihlavská rezerva, ty druhé dva zase před svými fanoušky opanoval Hodonín.

Až pátý duel finále tak musel rozseknout, kdo pozdvihne nad hlavu vítěznou trofej. A protože se hrál na Vysočině, nabízela se otázka: Bude rozhodující opět výhoda domácího prostředí?

Slavilo se doma

To se ukázalo být nakonec pravdivé, i když nescházelo mnoho, a mohlo to skončit jakkoliv!

Pátý mač se hrál před skvělou diváckou kulisou ve vysokém tempu. Důležitost utkání byla znát. Oba mančafty hrály ze zabezpečených obran, a tak nebylo k vidění příliš gólových příležitostí. Skoro polovina zápasu byla urputnou bitvou o každý centimetr hrací plochy, ale v závěru druhé třetiny se diváci branky přece jen dočkali. Skóre otevřel střelou švihem útočník Trybuček.

Jihlava pak držela těsné vedení až do 41. minuty. V ní ale Hodonín vyrovnal šťastným gólem Hübla. Když už se schylovalo k prodloužení, rozhodl utkání životní trefou domácí Smutný!

A jelikož tato branka padla těsně před koncem, neměl Hodonín už prostor na vyrovnání. Jihlava tak dotáhla finálovou sérii do konce a slaví čtvrtý titul v řadě!

ŠAMPIONKY! Fotbalistky jihlavské ZŠ E. Rošického si právem užívají triumf na Coca-Cola Cupu. V Dubnici nad Váhom vyhrály oba zápasy. Jejich úspěšné tažení sledovala i legenda českého fotbalu Jan Koller (uprostřed).
Coca-Cola Cup vyhrály fotbalistky z Jihlavy! Čeká je sladká odměna

Celou sérii navíc provázela fantastická divácká kulisa, která lámala rekordy v návštěvnosti jak v Jihlavě, tak v Hodoníně. Oba fanouškovské tábory se pak po závěrečné siréně navzájem vytleskaly, a tak dokázaly, že i přes všechny nepřátelské projevy opět zvítězil duch fair-play. To stejné se pak dá říci také o hráčích na obou stranách.

Jihlava čtvrtý titul v řadě věnovala zesnulému trenéru Vrátilovi.

„Letošní sezona a play-off bylo celkově velmi náročné. V semifinále jsme měli problémy s Kyjovem, a teď jsme hráli nejdelší možnou sérii proti kvalitnímu Hodonínu. Před ním bych rád smekl za výsledky v lize, a hlavně vyzdvihl jeho fanoušky, stejně jako ty naše. To, co oba divácké tábory předváděly po tři týdny, bylo neskutečné. Navíc úroveň finále byla tou nejlepší reklamou na hokejbal. Za oba týmy moc děkujeme všem lidem, kteří si na hokejbalové stadiony našli cestu. Jinak je to pro nás velký úspěch, čtvrtý titul v řadě, to je prostě paráda a jednou se na to tady v Jihlavě bude ještě dlouho vzpomínat. Máme skvělou partu, přes rok dřeme, pro vítězství jsme udělali opravdu maximum,“ zhodnotil kapitán jihlavského SK Petr Král.

Ilustrační foto
V okresním přeboru se hraje na závěr šlágr. V III. třídě o záchranu

FINÁLE RONHILL LIGY: SK JIHLAVA B – HODONÍN 2:1 (stav série 3:2)

Branky a nahrávky: 26. Trybuček (Danko), 44. Smutný – 41. Hübl (Zetocha). Rozhodčí: Chocholouš, Prudík. Vyloučení: 1:1. Bez využití. Střely na branku: 22:24. Diváci: 115. Třetiny 0:0, 1:0, 1:1. SK Jihlava B: Ježek (Bártů) – Jiskra, Habermann, Blaško, Koch, Sobotka, Dolejší, Anděl, Fatrdla – Koudelka, Zápotočný, Král – Apeltauer, Hlavatý, Průcha – Fejt, Danko, Trybuček – Smutný, Křivan, Seborský, Pavlas. Trenér: Fejt.