Jihlavský výběr FBŠ hostil ve své domovské hale v Dolní Cerekvi Snipers Třebíč, která byla pasována do role favorita. Tu však naplnit nedokázala. Po lépe zvládnutých nájezdech jde dál Jihlava, která už tuto sobotu zavítá v rámci 3. kola na půdu Prostějova.

POHÁR Č. POJIŠŤOVNY

FBŠ JIHLAVA – SNIPERS TŘEBÍČ 2:1sn
V prvním dějství branka nepadla, ale protože hosté hru hodně otevírali, tak šancí bylo k vidění celkem dost. Mnohem nebezpečnější byli Jihlavští, kteří měli několikrát velmi blízko k otevření skóre, jenže střelecká mizérie z prvního kola poháru pokračovala i tentokrát.

Po změně stran se Třebíč oklepala a hru vyrovnala, chvílemi přebírali iniciativu a v čase 26:40 využila nedůrazu domácích. Ránou k tyči Pražákovy branky se o první trefu utkání postaral hostující Blažek. Oproti první třetině ubylo šancí, zvlášť těch gólových. Jedna se ale přece jen ještě ujala. Závaru před Štosovou brankou využil navrátilec Petr Jindra, který trefil skákající míček přesně pod břevno – 1:1.

V závěrečném dějství měli trošku blíže k výhře v základní hrací době domácí, ovšem střelecká štěstěna ukázala FBŠ záda. Vítěze nakonec neurčilo ani prodloužení, takže na řadu přišla trestná střílení.

Oba celky vystřídaly gólmany. V třebíčské brance se objevil Krejčí, do jihlavské si vlezl Kulhan. Hned první nájezd skončil gólem, na který ale Jihlava rychle zareagovala. Rozhodnout se za stavu 1:1 mohlo v poslední sérii. Jenže rozhodčí dvě branky z důvodu stažení míčku dozadu neuznali, a tak přišla na řadu náhlá smrt. Lepší nervy měli Jihlavané. Kulhan chytil a kapitán Jan Horský rozhodl o senzačním postupu do třetího kola.

„Z našeho pohledu to byl skvělý zápas, v němž jsme rozhodně nebyli horším týmem, přestože to tak papírově mohlo před utkáním vypadat. Měli jsme dost šancí rozhodnout duel už v základní hrací době, což se sice nepodařilo, přesto jsme velice spokojeni. Nájezdy byly jako vždy spíše loterií, ve které ale převážil faktor Radka Kulhana, který byl rozdílovým hráčem a dokázal soupeře bravurně vychytat. Postupu si velice vážíme," hodnotí zastupující trenér FBŠ Michal Peterka.

Branky a nahrávky: 34. Jindra, rozhodující nájezd Horský – 27. Blažek (Janata). Rozhodčí: Vraspír, Janošťák. Vyloučení: 1:0. Bez využití. Třetiny 0:0, 1:1, 0:0. FBŠ Jihlava: Pražák (Kulhan) – Jidra, Augustin, Čada, Mikel, Vávrů – Kasper, Peška, Kolátor, Mikeš, Dvořák, Holoubek, Horský.