Jihlavští hokejbalisté mohli už v sobotu potvrdit svůj čtvrtý postup v řadě do finále, ale Kyjov jim to na svém hřišti nedovolil. Za skvělou produktivitu, a hlavně bojovnost a velké odhodlání, byl odměněn výhrou 5:4, a zároveň třetím rozhodujícím zápasem, který se hrál hned o den později v Jihlavě.

Ilustrační foto.
Opravy parkingu zavřely výjezd, používá se nouzový

Nedělní mač o všechno byl však už bez zápletky. Hráči SK do něj naskočili s velkým odhodláním, Kyjov naopak od prvních minut jejich tempu nestíhal. Skóre otevřel důrazný Jiskra, za chvilku se prosadil dorážející Fejt, a ke konci třetiny vyhnal Danko z kyjovské branky Soukupa. Ve druhé třetině gól nepadl, ale v té závěrečné už opět ano. A znovu to bylo jen zásluhou domácích. Sobotka, Apeltauer a nakonec Průcha určili konečný stav, čímž také potvrdili zasloužený postup svého tým do finále Ronhill ligy.

V něm narazí na Hodonín, který si poradil ve dvou zápasech s HSK Staré Brno.

SEMIFINÁLE RONHILL LIGY

KYJOV – SK JIHLAVA B 5:4
Branky a nahrávky: 1. Fraňo (Toman), 4. Fraňo (Pichler, Dobeš), 19. Fraňo (Slanina), 24. Šedík (Dobeš), 29. Fraňo (Nakládal) – 13. Střecha, 16. Průcha (Apeltauer), 29. Blaško (Sobotka, Jiskra), 44. Střecha (Danko). Rozhodčí: Boháček, Chocholouš. Vyloučení: 2:0. Využití: 0:1. Střely na branku: 25:51. Diváci: 20. Třetiny 2:1, 3:2, 0:1.

SK JIHLAVA B – KYJOV 6:0
Branky a nahrávky: 4. Jiskra (Danko), 6. Fejt (Král), 13. Danko (Blaško), 34. Sobotka (Danko), 37. Apeltauer (Průcha), 41. Průcha (Apeltauer, Koch). Rozhodčí: Boháček, Prudík. Vyloučení: 1:0. Bez využití. Střely na branku: 34:15. Diváci: 95. Třetiny 3:0, 0:0, 3:0. SK Jihlava B: Ježek (Bártů) – Jiskra, Anděl, Dolejší, Koch, Blaško, Sobotka, Hrbáč – Fejt, Zápotočný, Král – Smutný, Apeltauer, Průcha – Trybuček, Danko, Střecha – Koudelka, Hlavatý.

Druhé semifinále: Hodonín – HSK Staré Brno 3:2 (stav série 2:0).

Nejdůležitější branka jihlavských fotbalistů v sezoně, znamenající záchranu nejvyšší soutěže, nesla rukopis přihrávajícího Lukáše Vaculíka (vlevo) a střílejícího Petra Hronka (v pozadí).
Táta je na nerváky zvyklý z byznysu, směje se kapitán Vysočiny Lukáš Vaculík