Hokejbalová extraliga nabírá na obrátkách. Po prvním kole, které hráči SK Toptrans odehráli o minulém víkendu, je teď čekají další dva zápasy. A ani tentokrát to nebude procházka růžovým sadem. V sobotu totiž doma přivítají Most, v neděli potom loňského vicemistra z Hradce Králové.

„Dá se očekávat, že to bude urputný boj o každý míček a o každý metr hrací plochy," přemítá jihlavský trenér Marek Neveselý.

Ten se svými svěřenci minulý týden vstoupil do soutěže výhrou nad Pardubicemi po samostatných nájezdech. Výkon ale mohl být jednoznačně lepší.

„Musíme zlepšit kombinaci, proto jsme proti Pardubicím nebodovali naplno. Jsem přesvědčen, že když si lépe nahrajeme a vyhovíme si, výsledek se dostaví," tvrdí Neveselý.

Hrát svoji hru

Herní styl před nadcházejícími zápasy se však měnit nebude a zůstane stejný jako minulou sobotu. Na soupeře se SK Toptrans ohlížet nebude.

„Oba týmy tam mají zkušené hráče. Pozor si musíme dát na mosteckého Švancara, který se tam před sezonou vrátil a který v minulém kole nahrával na oba góly Mostu. Nesmíme si ale nechat vnutit hru soupeře. Musíme hrát to svoje, být aktivní, donutit soupeře k chybám a ty pak potrestat," zná recept na úspěch šéf jihlavské střídačky.

Přesto je, co se týče bodového zisku, skromný. „Už před minulým víkendem jsem říkal, že bych byl spokojený se čtyřmi body z prvních třech zápasů. Když jednou vyhrajeme za tři body, bude to dobré," vysvětluje.

Vrací se Smutný

Přitom by mohl být i optimističtější. Do sestavy se totiž po vypršení disciplinárního trestu vrací kapitán a nejproduktivnější hráč SK Toptrans v loňské sezoně Roman Smutný.

„To je pro nás opravdu důležité," podotýká Neveselý. „Opět budeme hrát na čtyři lajny. Kromě návratu Romana bude sestava stejná jako proti Pardubicím," doplňuje.

Proti Mostu se jihlavští hokejbalisté představí na hřišti pod autobusovým nádražím v sobotu dvě hodiny po poledni, o den později pak souboj s Hradcem Králové začne v pět hodin.