Sjezd Divoké Orlice není technicky náročný, voda je poměrně snadná, a tak největší náročnost spočívá v délce sjezdu. „Splouvaný úsek je 10,4 km dlouhý, a raftaři ho dokáží upádlovat těsně pod 50 minut. To je více než dvojnásobná délka, než se běžně v Českém poháru jezdí. Zpestřením je pět sjízdných jezů, které jsou na trati,“ nastiňuje jeden z členů Ježek teamu Miroslav Krechler, s čím vším se musely posádky poprat.

A ta jeho, ve složení Petr Tomek, Vilém Doležal, Miroslav Krechler a Robert Šimánek, si dokázala poradit s průjezdy i délkou závodu velmi dobře, protože z toho bylo v hlavní kategorii Open konečné 5. místo, což je letošní nejlepší umístění Ježků.

Tyto závody byly současně i poslední prověrkou před odjezdem Ježek teamu a juniorů Jiskry Havlíčkova Brod na Mistrovství Evropy R6, které se pojede v Gruzii na řece Mtkvari u města Borjomi ve dnech 22. až 28. května.

Jihlavský výběr U19 (v modrém) na svém hřišti překvapil favorizovanou Ostravu, které povolil pouze zisk jednoho bodu. Ty zbylé dva brala po penaltách Vysočina.
OBRAZEM: Dorostenci doma porazili Baník!