Termín přihlášek pro snížené startovné vypršel již druhého května, to ale na zájmu neubírá. Přihlásily se již desítky a desítky závodníků. „Asi před třemi týdny jsme registrovali okolo sto padesáti přihlášek. Podle našich zkušeností se jejich počet ještě minimálně zdvojnásobí,“ odhadoval ředitel akce Jiří Holoubek.

Zkušený tým pořadatelů Sliby-chyby chce navázat na předchozí úspěšné ročníky populárního závodu, v němž dvanáct či čtyřiadvacet hodin mohou bikeři soutěžit v kategorii jednotlivců, dvojic, čtveřic a týmů. „Největší novinkou tohoto ročníku je to, že nebude žádná novinka,“ usmívá se Holoubek. „Jsme hrozně šťastní, že nemusíme nic měnit.“

Pořadatelé chtějí nalákat veřejnost i na páteční minifestival, na němž vystoupí skupiny Joyners, Hodiny a Turbo. „Našim cílem je propojit vystoupení začínající lokální kapely s kapelou, která hraje už téměř čtyřicet let,“ dodává Holoubek.

Pracovníky jihlavské zoologické zahrady a veřejnost šokoval incident, při kterém tři malí kluci zaútočili na plameňáky. Jedno zvíře útok nepřežilo.
Rodiče dětí, které zabily plameňáka, přestali spolupracovat se zoo