V prosinci loňského roku skončil jihlavský judista Lukáš Krpálek na Grand Slamu v Tokiu v osmifinále a dělené deváté místo v kategorii do 100 kg obsadil i na Světovém poháru v ještě oblíbenější Paříži.

Ve francouzské metropoli přitom před pěti lety odstartoval skvostnou dráhu mezi dospělými bronzem na mistrovství Evropy. V předchozích třech letech se pak na prestižním turnaji pokaždé dostal na stupně vítězů.

Tentokrát zahájil těsným vítězstvím na tresty nad Ramziddinem Sajidovem z Uzbe-kistánu. Následně narazil na nepříliš známého Japonce Barona Wolfa, se kterým se potkal v kariéře poprvé. I tentokrát byla k vidění vyrovnaná bitva, kterou rozhodlo nejnižší bodové ohodnocení juko, na které Krpálek smolně upadl. Jihlavský judista pak v závěru podle své dobré tradice stupňoval tlak, ale devatenáctiletý Japonec se zkušeně ubránil.

Tahle dvě devátá místa jsou jeho dva nejhorší výsledky od kontinentálního šampionátu v ruském Čeljabinsku, kde před čtyřmi roky skončil ve stejné fázi. Slabou náplastí je zisk šedesáti bodů do olympijské kvalifikace.