Konkurence se v její disciplíně sešla dobrá, za spolufavority platily vítkovická běžkyně Simona Vrzalová a ambice na dobrý výsledek měla i Lucie Sekanová z USK Praha. Vrzalová udávala dlouhou dobu poměrně vysoké tempo, Mäki nastoupila tři sta metrů před cílem a s přehledem vyhrála ve slušném čase 4:14,52.

„Na Simču jsem si věřila, protože jsem ji v posledních dvou závodech, kdy jsme spolu běžely, v obou případech porazila. V každém případě udělal hezký závod, protože ho skoro celý odtáhla,“ radovala se Mäki.

„V každém případě jsem ale ráda, že jsem ji v závěru předběhla a vybojovala titul. Přiznám se, že to byla moje taktika, vyvézt se za Simonou. Jde o medaile,“ usmívala se běžkyně Olympu Praha a dodala: „Jsem ale spokojená i s časem.“

Do nejdelšího běhu na 5 000 metrů nastoupila s medailovými ambicemi závodnice z Rantířova u Jihlavy Lucie Maršánová. Ty také potvrdila, když si doběhla v nejlepším výkonu sezony druhá. Na vítěznou Vrzalovou ztratila však sedm sekund.

Ilustrační foto
Romský boss Andrej Líbal je už šestým rokem na útěku před spravedlností

Třebíčský vícebojař Jiří Sýkora změřil síly se specialisty v tyčce a ve skokanském sektoru na náměstí skončil za výkon 460 cm devátý, o příčku hůře na tom byl jihlavský Jan Švec (440 cm), který se dostal do soutěže jako náhradník. Sýkora pak ještě postoupil z rozběhu na 110 m překážek do finále, která však vypustil.

V kvalitně obsazeném běhu na 1 500 metrů skončil jihlavský Jakub Smetana šestý, k medaili chyběly jihlavskému mladíkovi dvě a půl sekundy. Ve finále dlouhých překážek byla jihlavská Lucie Pertlíková osmá, na 100 m překážek její oddílová kolegyně Andrea Zabloudilová, stejně jako třebíčský sprinter Tobiáš Dvorský na hladké stovce, nepostoupila z rozběhu. V oštěpu pak byl havlíčkobrodský Jiří Dvořák klasifikován na sedmém místě (62,72).