Jak se vydařila příprava?
Jsem spokojený, ale mohlo by to být i lepší. Máme totiž hodně hráčů dojíždějících, kteří těch tréninků neabsolvovali tolik. Představoval bych si, aby tady byli vícekrát, ale to jádro, které tady máme, to zvládlo, příprava proběhla dobře.

Máte stejný kádr, nebo se hodně změnil?
Víceméně je úplně stejný, protože ty ročníky, které extraligu budou hrát, hrály celou kvalifikaci. Možná ještě seženeme nějaké posily, co se týče integrace klubů, ale to jádro je stejné.

Na které hráče budete nejvíce vsázet?
Ti osvědčení a takovými stavebními kameny by měli být Michal Kovář a Matěj Štumar. To jsou top hráči a dříči. Oni by měli vést k nějakým dobrým výsledkům.

A tým by měl těžit hlavně z čeho?
Mohli bychom soupeře překvapit, protože jsme nováčkem a oni nás neznají. Kluci ví, že pro některé je to poslední možnost před odchodem do chlapů zahrát si tu nejvyšší soutěž, takže já čekám, že naší předností bude hlavně bojovnost. A musíme spoléhat na to, že urveme nějaké zápasy na domácí půdě. Venku budou ti soupeři asi hodně silní.

Znáte sílu některých vašich soků, nebo jdete úplně do neznáma?
Víceméně ty soupeře známe, protože jsme se s nimi potkávali v mladších mládežnických kategoriích. Extraligu sledujeme a bude to samozřejmě velmi těžké, protože některé týmy jsou basketbalovými centry, která si stahají ty nejlepší hráče.

Pro vaše hráče to bude mezi elitou náročná zkouška, že?
Pro kluky to bude hlavně o sbírání zkušeností, které budou k nezaplacení. Pro celý BK Jihlava je to prestižní, hrát takovou špičkovou soutěž, protože někteří hráči se už tady připravují na evropskou, možná i zámořskou kariéru.

O motivaci asi bude z vaší strany určitě postaráno.
To si myslím, že určitě ano, protože kluci na sebe mohou upozornit a ukázat se. S tím jsem do toho šli. Ptali jsme se hráčů, jestli si extraligu chtějí zahrát, a oni řekli jednomyslně ano. A i když budou třeba prohrávat o víc bodů, tak do toho musejí dát srdce. Musí si to srovnat v hlavě, a ty případné porážky je musí spíš posílit a donutit je třeba ještě víc trénovat.

Jaké máte ambice?
Nechceme tam být jenom do počtu. Chceme samozřejmě také i vyhrávat. Cílem není žádné umístění. Jde spíš o to, abychom připravili hráče na mužský basketbal. A kdybychom měli sestoupit, tak by to nebyla tragédie. Tím, že extraligu hrajeme, dáme vědět i ostatním regionům, že i tady se hraje dobrý basketbal.

Na úvod vás čekají duely u favoritů soutěže. Dnes jedete na USK Praha, zítra na palubovku GBA.
A za čtrnáct dnů hrajeme s Pardubicemi a Nymburkem, což jsou další dva špičkové týmy, takže alespoň to budeme mít za sebou. (smích) Ale já si myslím, že my tam nemáme co ztratit. Třeba dojde k nějakému podcenění a překvapíme. Tohle jsou ty nejlepší týmy v republice, které mají dvanáct až patnáct hráčů stejných. Nemají slabiny. Ale my se to tam rozhodně nechystáme zabalit. Budeme bojovat, co to dá.

Sestava bude o víkendu nabitá, nebo budou nějaké absence?
Vypadá to, že Kanta má nějaké zdravotní problémy, ten asi nebude, ale jinak bychom měli odjet takřka kompletní.